Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με τον «υπηρέτη δύο αφεντάδων» στο Green Theater(video)

- Advertisement -

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Γκολντόνι παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και την παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε στο Green Theater, στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας, την προσεχή Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 και ώρα 9:30 το βράδυ…

Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» είναι μια σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος για ευτυχία, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Με όπλο το χιούμορ αλλά και με μια διεισδυτική κριτική ματιά στις συμπεριφορές των ηρώων του, ο Γκολντόνι αποκαλύπτει την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και την διαφθορά.
Η περιπέτεια για την κατάκτηση του αντικείμενου του πόθου του αφέντη, συνυπάρχει με την περιπέτεια για τον κορεσμό της πείνας του υπηρέτη, που επιστρατεύει όλη του την τέχνη για να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο που μόνο δημαγωγικά ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των αναγκών του.
Οι απίθανες κωμικές συγκρούσεις, το ερωτικό πάθος, η κοινωνική κριτική και η ευρηματική δομή του, καθιστούν τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

*peloponnisiaki

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog