Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πριν 100.000 χρόνια οι πρώτοι άνθρωποι στην Κρήτη

- Advertisement -

Ανατρέπεται η άποψη ότι η Κρήτη κατοικήθηκε από το περίπου 30.000 π.Χ. Φαίνεται πως υπήρχαν φυλές πριν περίπου 100.000 ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με ερευνητές…

Τέλος στην ως τώρα επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ. έρχεται να βάλει νέα αρχαιολογική ανακάλυψη.
Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, έφτασε τελικά στο συμπέρασμα πως διάσπαρτες φυλές Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρόνια πριν από αυτό που θεωρούσαμε ως σήμερα σωστό, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.
Οι επιστήμονες θέλουν τις συγκεκριμένες φυλές να έφτασαν και να έμειναν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας κι Υποσαχάριας Αφρικής.
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια κι όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.
“Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρονια”, σημειώνει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως “τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοί των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές”.
*news247

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog