Τραγωδία στη Λακωνία
, καθώς ένας πυροσβέστης βρήκε τον θάνατο στη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε από συναδέλφους του.
Πρόκειται για τον Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Καστρή, 49 ετών, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.
Πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ελιά, στη Μύκονο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο πυροσβέστες, ένα όχημα και ένα ελικόπτερο.
Στις φλόγες τυλίχτηκε αγροτοδασική έκταση στο Ηλιόκαστρο Κρανιδίου, στην Αργολίδα. Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα και ένα αεροσκάφος.
Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αστροβίτσα Μεσολογγίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και έξι αεροσκάφη.
Συναγερμός για εκδήλωση πυρκαγιών την Τρίτη
Πολύ υψηλός προβλέπεται για αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου ο κίνδυνος να ξεσπασει πυρκαγιά, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι περιφερειακές ενότητες που πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι εξής:
* Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
* Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
* Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
* Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).