Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπάς δεν κοινωνούσε όσους φορούσαν… μασέλα!

- Advertisement -

Οι ηλικιωμένοι πιστοί που θέλησαν να κοινωνήσουν τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάτι που δεν υπολόγιζαν…

Ο παπάς που έκανε τη λειτουργία εκείνη την ημέρα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης, απευθύνθηκε στους πιστούς, παίρνοντας μάλιστα το μικρόφωνο (ώστε να τον ακούσουν όλοι!), λέγοντας τους πώς όσοι από αυτούς φορούσαν μασέλες δε θα μπορούσαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, παρά μόνο εάν την αφαιρούσαν!
Οι πιστοί, ακούγοντας τις απαιτήσεις του παπά, αντέδρασαν, υψώνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους τη φωνή τους, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό και υβριστικό.
Τελικά, οι πιστοί βγήκαν κερδισμένοι, μιας και ο ιερέας πήρε πίσω το αίτημά του, κοινωνώντας όλους τους πιστούς, ανεξαιρέτως!

Πρώτα οι άντρες και μετά οι γυναίκες!

Ένας ακόμη παπάς, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, είχε τη δική του απαίτηση. Έτσι, ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εκκλησία να… κάνουν ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους άντρες να κοινωνήσουν πρώτοι!
Ο διαχωρισμός αυτός προκάλεσε την έκπληξη των γυναικών, όμως, σε αυτήν την περίπτωση κράτησαν σιγή ιχθύος. Στη συνέχεια λοιπόν ο πάτερ,  ζήτησε από το αντρικό φύλο να χειροκροτήσει το γυναικείο για τη σπάνια υπομονή που υπέδειξε!

dete.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog