Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολιορκείται το στρατηγείο του Καντάφι

- Advertisement -

Σφοδρές μάχες διεξάγονται γύρω από το συγκρότημα κατοικιών του Μουάμαρ Καντάφι στην περιοχή Μπάμπ Αλ-Αζίζιγια…
που θεωρείται και το στρατηγείο του καθεστώτος, το οποίο βρίσκεται προς την νότια πλευρά της πρωτεύουσας της Λιβύης. Παράλληλα, οι αντικαθεστωτικοί προωθήθηκαν προς το ξενοδοχείο «RIXOS», θέση κλειδί όπου διαμένουν οι ξένοι ανταποκριτές και όπου είχε εγκατασταθεί το στούντιο της καθεστωτικής τηλεόρασης.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών που παραμένουν πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι έχουν εγκαταλείψει το ξενοδοχείο. Το βρετανικό δίκτυο Skynews δημοσίευσε εικόνες από το τηλεοπτικό στούντιο που χρησιμοποιούσε η κρατική τηλεόραση προκειμένου να μεταδίδει τα ηχογραφημένα μηνύματα του Λίβυου ηγέτη και τις συνεντεύξεις Τύπου του εκπροσώπου του καθεστώτος, Μούσα Ιμπραχίμ.


Λίγες ώρες μετά την κατάληψη της Πράσινης Πλατείας, υπήρχαν αναφορές για πυροβολισμούς περιμετρικά του ξενοδοχείου. Ακόμα όμως και μετά την απομάκρυνση των δυνάμεων του Καντάφι, οι δημοσιογράφοι παραμένουν μέσα στους χώρους του, υπό τον φόβο ελεύθερων σκοπευτών που πιστεύεται ότι έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία της περιοχής προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των αντικαθεστωτικών.

Tα διεθνή ειδησεογραφικα πρακτορεία και τα τηλεοπτικά δίκτυα από τις 06:00 το πρωί, (07:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρουν ότι συγκρούσεις πραγματοποιούνται στις συνοικίες περιμετρικά του καταφύγιου του Μουάμαρ Καντάφι, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τεθωρακισμένα οχήματα εξήλθαν του συγκροτήματος κατοικιών και άρχισαν να βομβαρδίζουν θέσεις όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται αντικαθεστωτικοί.


Μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazzera, ένας διπλωμάτης, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης παραμένει σε κάποιο σημείο του κτιριακού συγκροτήματος.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog