Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αθώος ο Στρος Καν – Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες

- Advertisement -

Σαν… μελωδία ακούστηκε στα αυτιά του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν η ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του DSK…
 
Ο Γάλλος πολιτικός έφθασε στο δικαστήριο του Μανχάταν μαζί με τη σύζυγό του, Αν Σινκλέρ. Με τον εισαγγελέα Σάιρους Βινς να έχει ήδη γνωμοδοτήσει την αθώωση του Στρος Καν, ο πρώην ισχυρός άνδρας της οικονομίας ανέμενε τα ακούσει πως επιτέλους μετά από μία περιπέτεια που κράτησε περισσότερο από 3 μήνες είναι και πάλι ελεύθερος.

«Δε βλέπω λόγο να αρνηθώ την αίτηση απόρριψης των κατηγοριών» τόνισε ο δικαστής και μπήκε στο αρχείο η περιβόητη υπόθεση απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά της καμαριέρας του Sofitel Ναφισάτου Ντιαλό. Έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι οι οποίοι… δυσαρεστήθηκαν από την απαλλαγή του Στρος Καν.

Στρος Καν: “Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι μου”

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο ελεύθερος πλέον Στρος Καν από την απόφαση του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας την περιπέτεια του “εφιάλτη” και τονίζοντας ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

“Νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Αυτοί οι τελευταίοι δυόμισι μήνες ήταν ένας εφιάλτης για μένα και την οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν πιστέψει στην αθωότητά μου, και τις χιλιάδες των ανθρώπων που μας εξέφρασαν την υποστήριξή τους προσωπικά και γραπτώς. Είμαι βαθιά ευγνώμων στη σύζυγο και την οικογένειά μου που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία μαζί μου.

Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να επανέλθουμε σε μία πιο φυσιολογική ζωή” τόνισε ο DSK στους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του και κατέληξε λέγοντας πως “θα πω περισσότερα όταν επιστρέψω στη Γαλλία”.
Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούσαν τα πρώτα πολιτικά σχόλια στη χώρα του τονίζοντας ότι το σκηνικό εκεί πλέον αλλάζει και πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα του Γάλλου πολιτικού στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012…

 star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog