Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Οι σκηνοθέτες είναι μίζεροι άνθρωποι»

- Advertisement -

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην Πάτρα…

Ο γνωστός ηθοποιός εξαπέλυσε πυρά εναντίον των σκηνοθετών, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέατρο είναι ένα και ότι το θέατρο είναι ο ηθοποιός.

«Το θέατρο είναι ο ηθοποιός. Δεν υπάρχει σκηνοθέτης χωρίς τον ηθοποιό. Ο σκηνοθέτης υπάρχει για να υπάρξει ο ηθοποιός. Του επιτρέπει ο ηθοποιός να υπάρξει. Οι σκηνοθέτες είναι άνθρωποι μίζεροι και όσοι νομίζουν ότι είναι παραπάνω από τον Αριστοφάνη, τον Ίψεν, τον Σαίξπηρ, έχουν πρόβλημα», δήλωσε ο ηθοποιός.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχονται οι ηθοποιοί, δήλωσε: «Καλοπροαίρετη κριτική δεν είναι η καλή κριτική. Καλοπροαίρετη είναι και η καλή και η κακή κριτική. Αυτήν την κριτική τη δεχόμαστε», τόνισε προσθέτοντας ότι τα εισιτήρια που κόβει μια παράσταση ή τα νούμερα που κάνει ένα σήριαλ δεν θα πρέπει να είναι και κριτήριο επιτυχίας.

«Τα εισιτήρια, το νούμερο των εισιτηρίων, όπως και τα νούμερα της τηλεόρασης, ποιον ενδιαφέρουν; Γιατί πρέπει να ενδιαφέρουν τον κόσμο, γιατί να επηρεάζει τον κόσμο με το να ξέρει πόσο κάνει το «Νησί», το «50 – 50»; Σου άρεσε χρυσέ μου άνθρωπε; Όταν δεν υπήρχαν αυτά, ήμασταν καλύτερα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο Φιλιππίδης έσταξε,,, μέλι για τον Μάρκο Σεφερλή, τονίζοντας ότι«Ο Μάρκος Σεφερλής είναι κορυφαίος στο είδος του. Μπορεί να έχει κάνει κάποιες επιλογές με τις οποίες δε συμφωνώ, αλλά είναι κορυφαίος στο είδος του».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog