15 Τραυματίες – Σε πεδίο πολέμου μετατράπηκε ο Βόλος μετά την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στη Δ’ Εθνική…

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και οι περίπου 3000 οπαδοί του συλλόγου πραγματοποίησαν πορεία, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οδοφράγματα, φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και εκφράζονται φόβοι ότι οι αναταραχές θα συνεχιστούν για αρκετή ώρα, αφού οι οπαδοί εξακολουθούν να καταφθάνουν κατά δεκάδες. 

Από το απόγευμα, φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου συνέρρεαν στο κέντρο. Άλλοι κατευθύνθηκαν προς το Πανθεσσαλικό, άλλοι προς το σύνδεσμο των Austrian Boys στην οδό Αγίου Δημητρίου και άλλοι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, εκεί κάποιοι θερμόαιμοι έκαψαν μία σημαία της παράταξης, αλλά και τις κομματικές τους ταυτότητες. Τελικά αποφασίστηκε να μαζευτούν οι οπαδοί έξω από τα γραφεία του συνδέσμου και να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο.

Όταν έφτασαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Δημητριάδος, κάποιοι πέταξαν πέτρες στα παράθυρα, ενώ οι πρώτες φωτιές δεν άργησαν να ανάψουν. Οι περίπου 100 άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και στήθηκαν οδομαχίες και πετροπόλεμος σε ακτίνα τριών τετραγώνων. Συνολικά 15 οπαδοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στα γραφεία του κόμματος προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, ενώ φωτιά έχει ξεσπάσει στην οδό Ιάσωνος, με τους οπαδούς να εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστραφεί και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια να σπάσει το ΑΤΜ.
Εκατοντάδες οπαδοί έχουν κλείσει την Εθνική Οδό στο ύψος του κόσμου Μικροθηβών, κόβωντας στα δύο την Ελλάδα.
Η αστυνομία του Βόλου ζήτησε βοήθεια και αυτήν την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ από όλη την κεντρική Ελλάδα μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ των Austrian Boys παραιτήθηκε σύσσωμο νωρίς το απόγευμα. Ο σύνδεσμος είναι ακέφαλος και ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ότι δεν φέρει ευθύνη για όσα συμβούν στην πορεία της ημέρας.

H ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για “πρωτοφανή και απροσδόκητα γεγονότα”. Η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του νέου ΔΣ της ομάδας αναβλήθηκε και αντ’ αυτής καλούνται στις 15:30 το απόγευμα της Τετάρτης όλοι οι μέτοχοι (ακόμα και αν έχουν μόνο μία μετοχή) και οι θεσμικοί φορείς για να συζητήσουν το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη του Βόλου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νέων ανδρών, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή. Οι διοργανωτές φοβούνται επεισόδια, ιδίως αν κατά την τελετή έναρξης δώσουν το παρών κυβερνητικά στελέχη.

enet.gr