Η επωδός γνωστή το τελευταίο τρίμηνο. Γιατί ρε Γιώργο κάνεις αντιπολίτευση; Γιατί εγείρεις εσύ τα ερωτήματα π.χ για το κολυμβητήριο και για την περιβοήτη πια χρήση του από τους Ρώσους; Όχι αγαπητοί φίλοι. Όχι φίλε Δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη. Δεν κάνω αντιπολίτευση, ούτε έχω κάτι προσωπικό ή επί σκοπού με τον Δήμαρχο ή με άλλους. ..

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να γίνει κοινά και επαγωγικά κατανοητό.
Εκπροσωπώ τους δημότες της μεγαλύτερης κοινότητας του Δήμου. Εκπροσωπώ τους θεσμούς που άπτονται της αιρετής μου ιδιότητας και της θέσης του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου. Πρεσβεύω την νομιμότητα, την διοίκηση της περιουσίας του δήμου και των δημοτών και την άσκηση πολιτικής για την βελτίωση των συνθηκών των συνδημοτών μου.

Α) Με γνώμονα τα ανωτέρω, έχει σκεφτεί κάποιος ότι π.χ. τι θα συμβεί εάν -ω μη γένειτο- γινόταν ένα ατύχημα σε έναν εκ των Ρώσων χωρίς να υπάρχει σύμβαση, ασφάλιση, άδεια λειτουργίας, εποπτία κλπ; Να σου πω εγώ. Πιθανές αγωγές, πιθανή απαίτηση αποζημίωσης έως το προβλεπόμενο ποσό αστικής ευθύνης, διοικητικές κυρώσεις, ποινικές ευθύνες και άλλα υπέροχα. Εναντίον ποιών θα στραφούν αυτοί που θα ασκήσουν τα πιθανά ένδικα μέσα; Εναντίον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου εφόσον υπάρχει ενημέρωση και απόφαση, ή εναντίον των αρμοδίων εκπροσώπων της δημοτικής περιφέρειας εφόσον δεν υπήρχε απόφαση από το ΔΣ.

Β) Μήπως ενοχλεί ο έλεγχος της εξουσίας με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων και της περιουσίας του Δημότη; Για όσο ορισμένοι δεν λειτουργούν πρωτίστως με γνώμονα την νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και τον σεβασμό των θεσμών, για τόσο θα δημιουργείται η εντύπωση ότι “λειτουργούμε λες και μας ανήκουν τα πάντα ή ερήμην των θεσμών” και για τόσο εγώ θα “υπενθυμίζω” τους λόγους που ασκούμε δημόσια διοίκηση, καθώς και τους τρόπους που αυτή πρέπει να ασκείται. Και εν πάσει περιπτώσει, στο προκείμενο θέμα του κολυμβητηρίου, εφόσον είναι Δημοτικό, δεν προηγούνται οι Δημότες;

Γ) Εκτός αν στο μυαλό σας ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής σημαίνει ένα πειθήνιο όργανο το οποίο δεν προτείνει, δεν ελέγχει την σωστή λειτουργία, δεν προειδοποιεί για λάθος ατραπούς, δεν βοηθάει με τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του και εν πάσει περιπτώσει δεν εκπροσωπεί τις απόψεις των δημοτών στην Εκτελεστική Επιτροπή, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Αν έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας, συγγνώμη δεν θα το βρείτε στο πρόσωπο μου. Ψάχτε αλλού.
Εμένα με επέλεξε ο Δήμαρχος για τις γνώσεις μου και τις δυνατότητες να βοηθήσω το δημοτικό έργο προς όφελος των Δημοτών με γνώμονα το δημοσιευμένο προεκλογικά Προγραμματικό Πλάνο Διοίκησης του συνδυασμού του Δημάρχου για το οποίο οι δημότες μας επέλεξαν. Παράλληλα με επέλεξε στην πρώτη εκλόγιμη θέση και με τίμησε το εκλογικό σώμα της εκλογικής περιφέρειας για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Τώρα ξαφνικά τι έγινε και πρέπει να αλλάξω;

Όχι κύριε Δήμαρχε. Δεν κάνω αντιπολίτευση. Να βοηθήσω θέλω, όπως είχα δεσμευτεί εξ αρχής. Εγώ δεν άλλαξα σε κάτι και δεν υπαναχώρησα ούτε σπιθαμή από τις δεσμεύσεις μου. Και για τα θέματα Τουρισμού και Ανάπτυξης που όχι μόνο έχουν αποκλείνει των προγραμματικών μας δηλώσεων, αλλά εκχωρήθηκαν αυθαίρετα σε ιδιώτες, και για τα θέματα της Άθλησης και του Αθλητικού Τουρισμού για τα οποία δεν υπάρχει ούτε ένας γνώστης στο ΔΣ του Προμηθέα, και για τα θέματα του Υδροθεραπευτηρίου και του Συνεδριακού που είναι ζημιογόνα και ορφανά από εμπορικής πλευράς, και για τα θέματα, τις προτάσεις και τις 30 έως τώρα γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας που δεν έχουν τύχει κάποιας ανταπόκρισης ή έστω απλής ανάγνωσης.

Γιώργος Μπάκος

*loutraki1