Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου προανήγγειλε ο Βενιζέλος

- Advertisement -

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρονοδιαγράμματος και των στόχων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ…
 
Η κίνηση αυτή οφείλεται στην ύφεση, που κινείται σε επίπεδα μεγαλύτερα των εκτιμήσεων και πλήττει την οικονομία, κι ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων που της έχουν τεθεί.
Σε κάθε περίπτωση, και παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που άφησε να διαφανεί, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών θα στείλει επιστολές στους ευρωπαίους ομολόγους του, στις οποίες θα ζητά την άμεση επικύρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου από τα εθνικά κοινοβούλια. Η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, προσέθεσε, θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Για τη συμφωνία με τη Φιλανδία

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που συνήψε η κυβέρνηση με τη Φιλανδία, και χαρακτήρισε ως «ανήθικη» τη στάση της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε για τη στάση της χώρας.

newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog