Μπροστά στο μπάχαλο και το γενικότερο χάος που επιφέρει στο ποδόσφαιρο η προσφυγή ομάδων στα πολιτικά δικαστήρια η ΕΠΟ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να στείλει τελεσίγραφο στη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό…

Αν δεν αποσύρουν μέχρι το μεσημέρι (14:00) της Πέμπτης την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, την περίοδο 2011-2012, δηλαδή στη Γ’ Εθνική!

Μάλιστα η ποινή υποβιβασμού επιβλήθηκε από σήμερα με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ και θα τεθεί σε ισχύ αν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν αποσυρθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι σε ανάλογη περίπτωση με τον ΟΦΗ η ΕΠΟ έκανε τα στραβά μάτια. Όταν προ διμήνου προσέφυγε η ΠΑΕ ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια για αντικανονική σύνθεση του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ, δεν του επέβαλλε ανάλογη ποινή. Περιορίστηκε σε απειλές και εν τέλει εφηύρε (η ίδια η Ομοσπονδία) τη λύση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για να φέρει τα πάνω κάτω.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24/8/2011 η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών , Αίτηση Αναστολής των  Π.Α.Ε. 1. Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ 1964 και 2. ΠΑΝΣΣΕΡΑΪΚΟΣ ΜΓΣ κατά του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑ)» και αποφάσισε να επιβάλλει στις ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ 1964 και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΓΣ  την ποινή του άμεσου υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της».
Στις ίδιες, ως άνω, ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Πέμπτη 25/8/2011 και ώρα 14.00, να παραιτηθούν επισήμως της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσουν εγγράφως την ΕΠΟ. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει άμεσα  η ποινή του υποβιβασμού των ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ 1964 και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΓΣ στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012.”