Κανονικά αναμένεται να ξεκινήσει η Σούπερ Λίγκα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα διεξαχθούν κανονικά οι έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, καθώς ΑΕΚ και Ολυμπιακός… αναζητούν αντίπαλο….

Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα (εκκρεμεί το θέμα ένστασης στο ΣτΕ των δύο ομάδων) και η θέση τους στην Σούπερ Λιγκ, αναζητεί κάτοχο.
Μάλιστα, η Σούπερ Λίγκα με ανακοίνωσή της αναφέρει πως θέλει να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα και καλεί την ΕΕΑ να βγάλει γρήγορα τις αποφάσεις για τις αδειοδοτήσεις των Δόξας Δράμας και Λεβαδειακού.
Έτσι, η Λίγκα υπέκυψε στις πιέσεις της NOVA η οποία επιθυμούσε την έναρξη του πρωταθλήματος. Άλλωστε στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Λίγκα με τον βασικότερο χρηματοδότη της υπάρχει ρήτρα 4.000.000 ευρώ.
Όλα αυτά με την προυπόθεση να μην υπάρξουν νέες εξελίξεις στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει Λάρισα, Σέρρες και Ηρακλής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος έχει ως εξής: «Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.
Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. 
Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.
Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.
Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου».