Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προκύρηξαν τον Καντάφι για 1,3 εκατ. δολάρια

- Advertisement -

Ότι δεν κατάφεραν οι βομβαρδισμοί θα το καταφέρουν τα δολάρια…

Αυτό τουλάχιστον πρέπει να πιστεύουν οι επικεφαλείς των αντικαθεστωτικών αλλά και οι δυτικοί σύμβουλοι στη Λιβύη αφού προκήρυξαν τον Μουμάρ Καντάφι για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό σεβαστό και προφανώς ικανό για να δελεάσει κάποιο φύλαρχο της λιβυκής ερήμου. Η πολιτική ωστόσο δεν ασκείται μόνον με προκηρύξεις, έστω και αν αυτές αποδεικνύονται ενίοτε αποτελεσματικές. Αυτό φαίνεται να διαπιστώνουν εκ των υστέρων Ουάσιγκτον , Παρίσι και Λονδίνο παρακολουθώντας το χάος που παρουσιάζει η επόμενη ημέρα στην Τρίπολη.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί υιοθέτησε την αυτονόητη τακτική από την στιγμή κατά την οποία δεν είχε πληθώρα επιλογών. Να παρατείνει την αστάθεια και την ρευστότητα εμπλεκόμενος σε ένα αντάρτικο το οποίο προσλαμβάνει την ιδεολογική χροιά του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα κατά των δυτικών και των συμμάχων τους. Διατηρώντας την φιλία ορισμένων φυλάρχων και ελέγχοντας προς το παρόν την Σύρτη αλλά και άλλους θύλακες στην έρημο, ελπίζει να επιβιώσει πολιτικά.

ην ίδια ώρα στην Τρίπολη οι αντίπαλοι του δεν δείχνουν να καταλήγουν εύκολα σε ένα κυβερνητικό σχήμα όπου όλες οι Φυλές θα εκπροσωπούνται κατ αναλογία της ισχύος τους. Υπ αυτές τις συνθήκες ΗΠΑ ,Γαλλία και Βρετανία προφανώς και ανησυχούν κυρίως όσον αφορά για την τύχη του οπλοστασίου που έχουν στα χέρια τους αντικαθεστωτικοί.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog