Επιστολή παραίτησης απέστειλε στον πρωθυπουργό,
ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης.
Αιτία της παραίτησης του κ. Παμπούκη, ήταν η επιμονή του να αυτονομηθεί η Ναυτιλία από το υπουργείο Ανάπτυξης, κάτι που δεν έγινε.
Πυρετός επικρατεί στο Μαξίμου, καθώς έγινε προσπάθεια να μεταπεισθεί ο κ. Παμπούκης, ο οποίος θεωρείται εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Η επιστολή παραίτησης
Λόγους ευθιξίας επικαλείται στην επιστολή παραίτησης ο κ. Παμπούκης, ο οποίος αναφέρει ως αιτία της απόφασής του το γεγονός ότι δεν επανασυστάθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας. 
Ολόκληρη η επιστολή:
“Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.
Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.
Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.
Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.
Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο”.
Η σύγκρουση με τον Παπουτσή
Την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τα πνεύματα άναψαν όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στον κ. Παμπούκη και στα όσα είπε περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.
“Δέχομαι υπονόμευση από μέλη της κυβέρνησης που εγείρουν θέμα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας με ενσωμάτωση και του λιμενικού”, φέρεται να είπε ο κ. Παπουτσής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τάχθηκε υπέρ του κ. Παπουτσή.