Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιός γνωστός τηλεμάγειρας έπασχε από νευρική ανορεξία;

- Advertisement -

Έγινε γνωστός από το κέφι με το οποίο έκανε την τηλεοπτική μαγειρική εκπομπή του. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα για να μας γνωρίσει την κουζίνα κάθε περιοχής…

Ποιος να φανταζόταν όμως ότι ο Ευτύχης Μπλέτσας, ο παρουσιαστής της εκπομπής «Στην Κουζίνα της Μαμάς», αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας.

Ο ίδιος αποφάσισε να κάνει γνωστή την περιπέτειά του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

«Όσοι με θυμάστε πριν από περίπου 3 χρόνια ήμουν υπερβολικά αδύνατος, πετσί και κόκαλο! Είχα χάσει βάρος σε επικίνδυνο επίπεδο και πολλοί φίλοι και συγγενείς ανησύχησαν για την κατάστασή μου και έσπευσαν να με προειδοποιήσουν και να με βοηθήσουν. Τους ευχαριστώ θερμά και ζητώ «συγγνώμη» αν τότε δεν μπορούσα να το εκτιμήσω…», έγραψε ο Ευτύχης και συνέχισε: «Την άνοιξη του 2008 έκανα αρνητικό ρεκόρ. Είδα τη ζυγαριά στα 52 κιλά. Η μείωση του μυϊκού μου ιστού ήταν εμφανής. Πολλοί ανησυχούσαν κι ενώ τότε δεν τους άκουγα, τώρα τους δικαιολογώ απόλυτα. Τώρα κι εγώ τρομάζω όταν βλέπω φωτογραφίες από τότε. Δεν ήταν ούτε υγιές ούτε έξυπνο…»

Ο Ευτύχης παραδέχεται ότι έφτασε στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας και πώς αυτή που κατάφερε να τον ταρακουνήσει ήταν μια φίλη του που έπασχε από την ίδια ασθένεια και η οποία δυστυχώς έχασε τη μάχη μόλις στα 30 της χρόνια.

« Έφτασα στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας και χρειάστηκε να με ξυπνήσει μια φίλη, που και η ίδια είχε ζήσει αυτό το πρόβλημα σε πολύ πιο ακραίο όμως βαθμό… Όταν είχα αδυνατήσει επικίνδυνα, ήταν αυτή που με ταρακούνησε με τον τρόπο της και με βοήθησε να βάλω μυαλό. Την ευχαριστώ και της ζητώ «συγγνώμη» που δεν πρόλαβα να την αποχαιρετήσω. Η Ρεβέκκα μας άφησε πριν από λίγες μέρες. Ήταν 30 ετών και πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας. Νιώθω πως της χρωστάω το ότι εγώ κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπάρω το βάρος που είχα χάσει. Η Ρεβέκκα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα οδηγεί…».

Ο νεαρός μάγειρας σε συνέντευξή του στο «Λοιπόν» παραδέχεται ότι η υπερβολική του μανία για την υγιεινή διατροφή ήταν αυτό που τον έφερε στο κατώφλι της νευρικής ανορεξίας.

Μάλιστα η περιπέτεια ήρθε σε μια στιγμή που όλα στη ζωή του πήγαιναν υπέροχα.

«Επειδή τα πράγματα μου πήγαιναν πάρα πολύ καλά έπεσα σ’ αυτή την παγίδα. Όταν τρέχεις με ταχύτητα, υπάρχει κίνδυνος να ξεχάσεις να βάλεις βενζίνη. Εκείνη την περίοδο ζούσα ένα όνειρο», λέει.

Όπως εξηγεί το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν έτρωγε, αλλά ότι έπαιρνε λιγότερη ενέργεια από όση έκαιγε με αποτέλεσμα να μείνει 52 κιλά!!!

Τότε ήταν λοιπόν που η φίλη του, του χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου.

«Με βοήθησε να καταλάβω λίγο περισσότερο τον εαυτό μου. Να καταλάβω γιατί κάνω, ό,τι κάνω και τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω από τη ζωή. Ήταν σαν να μου έλεγε: “Ξέρεις τι περνάω… Θέλεις κι εσύ να περάσεις το ίδιο;”».

Ο Ευτύχης έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει στα κανονικά του κιλά και ο θάνατος της φίλης του ήταν αυτό που τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Τώρα, υγιής, καταστρώνει τα νέα του σχέδια που περιλαμβάνουν πάντα τη μαγειρική.

star.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιεί το θάνατο της Ρεβέκκας για να προωθήσει "τανέα του σχέδια που περιλαμβάνουν πάντα τη μαγειρική".Τα κείμενα της Ρεβέκκας για τη νευρική ανορεξία http://areyoureadytobe30.blogspot.com/2011/07/dying-to-be-thinta-anorexia-nervosa.html και http://areyoureadytobe30.blogspot.com/2011/07/anorexia-nervosa.html

  2. Πραγματικά συγκλονιστικά τα κείμενα της Ρεβέκκας που αναφέρει ο φίλος 12:30. Καλό είναι να τα διαβάζουν οι νέοι για να παραδειγματίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog