Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταφόπλακα από το ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της Ζήμενς

- Advertisement -

Κοινοβουλευτική ήττα «με τη βούλα» υπέστη εκ νέου το ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της SIEMENS, καθώς μόλις 149 βουλευτές πήγαν να ψηφίσουν!


Δηλαδή δεν συγκεντρώθηκαν ούτε οι 150 βουλευτές που χρειάζονται για να περάσει η πρόταση !!!

Αυτή είναι φυσικά η μία ερμηνεία των όσων συνέβησαν σήμερα στην Βουλή. Η άλλη είναι ότι με μια σειρά ενεργειών αποκορύφωμα των οποίων ήταν η σημερινή “αποχή” των βουλευτών του, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ βάζει ταφόπλακα στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης (που το ίδιο άνοιξε στην αρχή για να κτυπήσει τη ΝΔ) κατόπιν απαιτήσεως των Γερμανών της κ. Μέρκελ όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως.

Ακόμα και η παρουσία του ΓΑΠ, που κάθισε πολύ ώρα στην ολομέλεια και μίλαγε στα έδρανα με τους βουλευτές, δεν ήταν αρκετή για να στηριχθεί η κατηγορία εναντίον του Αλογοσκούφη και του Μαρκογιαννάκη για την SIEMENS.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν η Βάσω Παπανδρέου (η οποία το πρωί ήταν στη Βουλή…), ο Θωμάς Ρομπόπουλος (είναι στο εξωτερικό), ο Δημήτρης Παπουτσής (έπαθε ρωγμώδες κάταγμα την Πέμπτη), ο Σάββας Εμινίδης (είχε ατύχημα προ ημερών, αλλά την Τρίτη μίλησε στην ολομέλεια για τα πανεπιστήμια…) και ο Άγγελος Τόγιας (βρίσκεται εκτός Ελλάδος).

Τελικά ψήφισαν 165 βουλευτές. Για τον Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 ΝΑΙ, 9 ΟΧΙ, 12 άκυρα, 10 παρών και 9 λευκά. Για τον Αλογοσκούφη ψήφισαν 130 ΝΑΙ, 8 ΟΧΙ, 11 άκυρα, 9 παρών, 7 λευκά.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ είχαν αποχωρήσει, το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο ψηφοδέλτιο «όχι στο κουκούλωμα».

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το ΠΑΣΟΚ χάνει την ψηφοφορία για την SIEMENS, καθώς είχε προηγηθεί η απόρριψη της πρότασής του να σταλούν οι κατηγορίες στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα αξιολογούσε αν ευσταθούν.

Η ουσία πάντως είναι ότι κλείνει το μεγαλύτερο (και πλέον «πράσινο») σκάνδαλο της μεταπολίτευσης χωρίς να υπάρξει ούτε ένας πολιτικός στο εδώλιο.

πηγή*

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog