Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

80χρονος βίαζε τις κόρες του επί 40 χρόνια

- Advertisement -

Ένας 80χρονος Αυστριακός είναι ύποπτος ότι είχε αιχμαλωτίσει, ξυλοκοπούσε και βίαζε τις δύο του κόρες για περισσότερα από 40 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της επαρχίας της Άνω Αυστρίας…

Ο Αυστριακός, ο οποίος ζει κοντά στην πόλη Μπράουναου, στη βόρεια Αυστρία, κρατούσε τις δύο γυναίκες κλειδωμένες σε μια μικρή κουζίνα, στην οποία υπήρχε μόνον ένας ξύλινος πάγκος ως κρεβάτι και για τις δύο, προσέθεσε η αστυνομία.

“Ο κατηγορούμενος απειλούσε επανειλημμένως να τις σκοτώσει και τις απειλούσε με όπλα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, στην οποία διευκρινίζει ότι ο πατέρας φέρεται να βίαζε και ξυλοκοπούσε τις δύο του κόρες, ηλικίας σήμερα 53 και 45 ετών αντίστοιχα, από το 1970 μέχρι το φετινό Μάιο.
Ο 80χρονος σήμερα πατέρας απαγόρευε επίσης στις κόρες του “οποιαδήποτε κοινωνική επαφή” υπό την απειλή όπλου, προσθέτει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει ωστόσο πώς τις κρατούσε συνέχεια υπό περιορισμό.

Τα ίδια βασανιστήρια υφίστατο και η μητέρα των κοριτσιών, η οποία πέθανε το 2008, σημειώνει.
Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε το Μάιο, όταν η μεγαλύτερη κόρη έσπρωξε τον πατέρα της, που αποπειράθηκε να τη βιάσει για άλλη μία φορά, και αυτός έπεσε στο έδαφος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ηλικιωμένος δεν μπορούσε να σηκωθεί και βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα από μια κοινωνική λειτουργό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, επισημαίνει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον πατέρα τους μετά την πτώση του.
Ο 80χρονος μετά τη νοσηλεία του μεταφέρθηκε σε γηροκομείο, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Χερμίνε Πρόκες.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα. Ο άνδρας δεν έχει συλληφθεί, αλλά του έχει απαγορευτεί η επιστροφή στο σπίτι του για τουλάχιστον έξι μήνες, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.
Ο 80χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι δύο κόρες του έχουν “νοητική υστέρηση”, δήλωσε παράλληλα διοικητής της τοπικής αστυνομίας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA).

Η υπόθεση αυτή ξυπνά μνήμες από την υπόθεση αιμομιξίας του Γιόζεφ Φριτσλ που συγκλόνισε την Αυστρία πριν από τρία χρόνια. Ο Φριτσλ, πατέρας επτά παιδιών, τα οποία έκανε με την κόρη του την οποία κρατούσε αιχμάλωτη, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2009.
Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν οι δύο κόρες του 80χρονου έκαναν παιδιά από τον πατέρα τους.

newpost.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog