Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Champion’s League – Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

- Advertisement -

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την αγγλική Αρσεναλ, τη γαλλική Μαρσέιγ και την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ…

Εν ολίγοις από τα γκρουπ των ισχυρών απέφυγαν μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερ Μονάχου, αλλά από το γκρουπ των αδυνάτων τους έτυχε ο ισχυρότερος αντίπαλος.

Διαβάστε το προφίλ των Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, με τις οποίες κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το προφίλ της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ είναι η ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, που θα βρει στο… διάβα του ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει τους «κανονιέρηδες και το 2009, όταν συμμετείχε για τελευταία φορά στην κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωση.
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, δεν βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, με το μέτριο ξεκίνημά της στο νέο πρωτάθλημα να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Πάντως στο Τσάμπιονς Λιγκ οι Λονδρέζοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους, αποκλείοντας με δύο νίκες  (1-0 στο «Εμιρέιτς» και 2-1 στο «Φρίουλι») την Ουντινέζε.
Το μέτριο ξεκίνημα των Λονδρέζων στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση ο Αρσέν Βενγκέρ, για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που κάθεται στον πάγκο του συλλόγου.
Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι η Άρσεναλ είναι αρκετά αποδυναμωμένη, εν συγκρίσει με πέρυσι, καθώς έχασε τα δύο μεγάλα αστέρια της: τον Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα  και τον Σαμίρ Νασρι, που μετεγγράφηκε στην Μάντσεστερ Σίτι.
Έτσι, μετά τις αποχωρήσεις αυτών των δύο παικτών από το ρόστερ των «κανονιέρηδων», η… μπαγκέτα του μαέστρου κατέληξε στα χέρια του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Όσον αφορά στην προϊστορία των δύο ομάδων,  όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός βρήκε στο δρόμο του για πρώτη φορά την Άρσεναλ πριν από δύο χρόνια.
Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο «Έμιρειτς» όπου οι παίκτες του Ζίκο, τότε, ηττήθηκαν 2-0, ενώ στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Λεονάρντο, που έδωσε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ετος ίδρυσης: 1886
Πρόεδρος:
Πίτερ Χιλ-Γουντ
Εδρα:
«Εμιρεϊτς»
Επίσημη ιστοσελίδα:
www.arsenal.com
Τίτλοι:
13 Πρωταθλήματα (1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004), 10 Κύπελλα Αγγλίας (1930, 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, 2002, 2003, 2005), 2 Λιγκ Καπ (1987, 1993), 12 Κομιούνιτι Σιλντ (Σούπερ Καπ) (1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1991, 1998, 1999, 2002, 2004), 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (1994), 1 Κύπελλο Εκθέσεων (1970)

Το ρόστερ της Άρσεναλ:

Τερματοφύλακες: Αλμούνια, Φαμπιάνσκι, Σέζνι, Μανόνε

Αμυντικοί: Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Σκιλασί, Τζουρού, Τζένκινσον, Γκιμπς, Τραορέ

Μέσοι: Ντιαμπί, Ροσίτσκι, Ράμσει, Σονγκ, Ζερβίνιο, Γουίλσιρ, Φρίμπονγκ

Επιθετικοί:
Φαν Πέρσι, Βέλα, Γουόλκοτ, Αρσάβιν, Τσάμπερλιν, Σαμάκ, Μιγιάτσι

Το προφίλ της Μαρσέιγ

Ετος ιδρυσης: 1899
Εδρα: «Βελοντρόμ» (
60.000 θεατές)
Πρόεδρος:
Βινσέντ Λαμπρίν
Επίσημη ιστοσελίδα:
www.om.net
Τίτλοι:
1 Champions League, 1 Europa League, 1 Κύπελλο UEFA, 9 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 League Cup, 3 Super Cup.

Ο… Ολυμπιακός της Μασσαλίας (Olympique de Marseille) είναι μία από τις ομάδες που καλείται να ξεπεράσει το συγκρότημα του Βαλβέρδε, αν θέλει να προκριθεί από τον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Φωκαείς, όπως είναι το προσωνύμιό τους, την περασμένη σεζόν τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τη Λιλ, ενώ κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1993, δύο χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό της διοργάνωσης.

Πάντως η Μαρσέιγ… πλήρωσε ακριβά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, καθώς ο τότε πρόεδρος της, Μπερνάρ Ταπί κατηγορήθηκε για δωροδοκία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία.

Το ξεκίνημά της στο φετινό Σαμπιονά μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Πάντως, η χρονιά άρχισε ιδανικά για τους Μασσαλούς, αφού επικράτησαν με 5-4 της Λιλ, κατακτώντας το γαλλικό Σούπερ Καπ.

Προπονητής της Μαρσέγ είναι ο Ντιντιέ Ντεσάμ, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον σύλλογο.

Κι αυτό γιατί με αυτόν αρχηγό οι Μάσσαλοι έγιναν η πρώτη γαλλική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο πρωταθλητριών, ενώ όταν επέστρεψε ως τεχνικός τους το 2009, κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές για πρώτη φορά από το μακρινό 1993!

Όσον αφορά το μεγάλο αστέρι της Μαρσέιγ, ακούει στο όνομα Λούτσο Γκονζάλες, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από το 2009.

Όσον αφορά στην προϊστορία των δύο ομάδων, Ολυμπιακός και Μαρσέιγ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία φορά για το Κύπελλο UEFA το μακρινό 1994-95, όταν η γαλλική ομάδα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία λόγω της εμπλοκής σε σκάνδαλο δωροδοκιών.

Οι «ερυθρόλευκοι» τότε ηττήθηκαν και στα δύο ματς, 2-1 στο Καραϊσκάκη και 3-0 στη Μασσαλία, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το ρόστερ της Μαρσέι
γ

Τερματοφύλακες

Μανταντά, Αντράντε, Μπρασιλιάνο

Αμυντικοί
Ενκούλου, Αθπιλικουέτα, Τραορέ, Ντιαβαρά, Φανί, Σαμπό, Εμποού, Ροντρόγκες

Μέσοι
Ντιαρά, Σεϊρού, Γκονζάλες, Καμπορέ, Εμπιά, Αμαλφιτανό, Βαλμπιενά, Οσέι

Επιθετικοί
Ζινιάκ, Κιασαλά, Ρεμί, Μορέλ, Α. Αγιού, Τ. Αγιού, Ομπρανί

Το προφίλ της Ντόρτμουντ

Ετος ίδρυσης: 1909
Πρόεδρος: Ρέινχαρντ Ράουμπαλ
Εδρα: «Σίνγκναλ Ιντούνα», 80.720 θέσεις
Επίσημη ιστοσελίδα: www.bvb.de
Τίτλοι: 7 πρωταθλήματα Γερμανίας, 2 Κύπελλα Γερμανίας, 3 Σούπερ Καπ, 1 Champions League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Διηπειρωτικό
Η Ντόρτμουντ, η οποία στην περυσινή Μπουντεσλίγκα ήταν χάρμα οφθαλμών και κατέκτησε απολύτως δίκαια τη «σαλατιέρα», είναι η ομάδα από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, που πλαισίωσε τον όμιλο του Ολυμπιακού.
Κορυφαία στιγμή στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» είναι  η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1997 και του Διηπειρωτικού την ίδια χρονιά.
Έδρα της Ντόρτμουντ είναι επιβλητικό και… καυτό «Βεστφάλεν Στάντιον», ενώ προπονητής της είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος κατάφερε να την οδηγήσει στην κορυφή της Μπουντεσλιγκα, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια.
Από το ρόστερ της γερμανικής ομάδας, που ξεχειλίζει από ταλέντο, ξεχωρίζει ο Λούκας Μάριος, ο οποίος την περυσινή σεζόν σκόραρε 21 φορές σε 41 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε και 11 ασίστ.
Το ρόστερ της Ντόρτμουντ:

Τερματοφύλακες: Βάιντενφελερ, Λάνγκερακ, Φόχερ

Αμυντικοί: Σόμπιεχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Ντεντέ, Οβομογιέλα, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Χόρνσου

Μέσοι: Κελ, Κρίνγκε, Νούρι Σαχίν, Φόιλνερ, Μπλαζικόφσκι, Γκρόσκροϊτ, Μπέντερ, Καγκάβα, Χάιναλ, Γκέτσε, Αντόνιο ντα Σίλβα

Επιθετικοί:
Λεβαντόφσκι, Μοχάμεντ Ζιντάν, Λε Ταλέκ, Μπάριος, Γκίντσεκ, Στίπερμαν
Zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog