Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε πύρινη κόλαση για 3η ημέρα ο Έβρος

- Advertisement -

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Έβρος, έπειτα από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη…
Οι περιοχές που αφορά η σχετική απόφαση είναι οι κοινότητες Λευκίμμης, Σαράντα Σπίτια, Ερείπια Βυρίνης, Ερείπια Κιτρινόπετρας, Ύψωμα Καρβουνιάρης, Μέλια, Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.

Ενισχύσεις έφυγαν από την Αθήνα χθες το βράδυ, με δύο ελικόπτερα Chinook, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στον Έβρο για τρίτη ημέρα. Διάφορες διάσπαρτες εστίες δυσκολεύουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αδύνατον να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση και για αυτό τον λόγο παρατάχθηκαν στον υδροταμιευτήρα, λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, για να σταματήσουν εκεί το πύρινο μέτωπο. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τοπικούς φορείς, υπάρχει πολύ νερό, οπότε και θα διευκολύνεται το έργο της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες 108 πυροσβέστες με 47 πυροσβεστικά οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες.

Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30.000 στρέμματα από βελανιδιές, πεύκα και καλλιέργειες.

Παράλληλα, εστάλη αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποστολή από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα πυροσβεστικών αεροσκαφών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον Έβρο, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Συνολικά η Ελλάδα ζήτησε έξι αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ενώ τέσσερα αεροσκάφη αναμένεται να στείλουν η Γαλλία και η Ισπανία.

zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog