Η άγνοια του κινδύνου είναι πρόξενος θράσους και όχι  θάρρους.    Και λέμε τούτο διότι πως αλλιώς να εξηγήσουμε την στάση σας στην υπόθεση της διάθεσης για 40 ημέρες εκ μέρους της σχολής Μηχανικού του ειδικού πρωοθητηρα D7 για την καθαρισμό και συντήρηση κυρίως  των μη προσπελάσιμων δασικών δρόμων και ειδικά στην ευρύτερη ακαφτη  μοναδικής ομορφιάς  παραλιακή δασική έκταση της  γενετειρο σας ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ …

               Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι επειδή το έργο αυτό οφειλετο στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Κου Γκιώνη ο οποίος είχε εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες και κυρίως από το Δασαρχείο Κορίνθου και για την επίτευξη του οποίου συνεργάστηκε και κόπιασε επί πολλές μέρες η τεχνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο ο οποίος διαθέτει εκ των πραγμάτων μοναδική γνώση επι του πεδίου και   ο πρόεδρος του υπήρξε Δημοτικός σύμβουλος του Κου Γκιώνη .
               Εσείς από την θέση του Δημάρχου το εξτρέψατε των σκοπών του για προεκλογικές σας δεσμεύσεις και υποσχέσεις και επισκευάσατε αγροτικούς και μόνο δρόμους στην Φλυτζάζα και στο Σέλκι καθώς και διάνοιξη (ευτυχώς λίγων) ιδιωτικών δρόμων!!!!!!
               Με   την   αλόγιστη  και ανεύθυνη καθοδήγηση του Προωθητηρα  από τον εξωθεσμικό τοποτηρητή σας ξοδέψατε τις 40 ημέρες που είχε διατεθεί το μηχάνημα και με την αποχώρηση του υπογράψατε την παραμονή της παραλιακής δασικής  ζώνης της Περαχωρας-Πισσίων στο ΚΟΚΚΙΝΟ.
                Εδω θέλουμε να μας απαντήσετε εάν και εφόσον γνωρίζετε η έστω από τους επιλεχθέντες συνεργάτες σας(διότι αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν αλλά ούτε οφείλεται να γνωρίζετε τα πάντα )
γνωρίζετε την δασική  θέση Νησί στο Σχοινο? που βρίσκεται ?πόσα στρέμματα είναι? εάν ναι τότε θα θέλαμε να μας πείτε σε περίπτωση φωτιάς θα μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν ?
                Πληροφοριακά σας λέμε ότι η πρόσβαση στην εν λόγω θέση είχε προβλεφθεί στην αδειοδοτηση του Δασαρχείου και την εν λόγω θέση ο σύλλογος μας είχε επιλέξει και έχει  κατασκευάσει μετά την συνένωση (1998) πυροφυλακειο και το οποίο λειτούργησε τις θερινές περιόδους αδιάλειπτα εώς πριν αναλάβετε τα καθηκοντας σας ως Δημάρχου.
                Εξάλλου κανένα πυροφυλάκειο δεν λειτουργεί επι θητεία σας ούτε ένα ευρώ δεν διαθέσατε  για να εκτελέσετε ως δήμος πυρασφάλεια.
               Επίσης  τραγικό και επικίνδυνο Κε Λογοθέτη Κε Δήμαρχε  είναι ότι η φετινή επιχορήγηση στο Δήμο από το υπουργείο για την πολιτική προστασία ύψους 60.000 € την διαθέσατε σε προεκλογικές σας υποσχέσεις .
                Σας προκαλούμε να δημοσιοποιήσετε τα 4 χρόνια δημαρχίας Γκιώνη πόσα ευρώ έλαβε ο δήμος απο την πολιτική προστασία και που διατέθηκαν όπου λόγω είχε ο πρόεδρος του συλλόγου Θυμής Μιχάλης με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου.
                Σας καλούμε στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο να διαβάσετε το έγγραφο της πυροσβεστικής υπηρεσίας  ποιους δρόμους σας ζητούσε να επισκευάσατε εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
                 Σας καλούμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο πως τα δυο πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου από τα Πισσια βρέθηκαν στο Σχοινο? ποιοι τα χειρίζονται? εάν ο(οι) χειριστές γνωρίζουν να τα λειτουργήσουν ως πυροσβεστικά? γιατί εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και ειδικά το ένα λεηλατήθηκε αφού το καπό του εδώ και τρεις εβδομάδες είναι ανοικτό.
Κε Λογοθέτη
                    είμαστε απέναντι σας διότι αφήσατε τον φυσικό πλούτο στο χέρι του Θεού και θα μας βρίσκεται πάντα απέναντι σας σε ενέργειες  που είναι σε βάρος και θέτουν σε κίνδυνο την προστασία και διαχείριση του δασικού πλούτου των Γερανείων Κε Δήμαρχε από τα 29.383 χιλιόμετρα που προέβλεπε η αδειοδότηση καταφέραμε να γίνουν μόνο 4.500 και αυτό συνέβη διότι δεν αναληφθήκατε ότι είχαν ξεκινήσει οι εργασίες διαφορετικά ούτε και αυτά θα γίνονταν.
                  Απευχόμαστε το μοιραίο μιας φωτιάς στην πρόσοψη της πόλεως του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Έκταση η οποία ανάκαμψε μετά από 23 χρόνια!! και πλέον το νότιο τμήμα των Γερανείων  τα δυο τελευταία χρόνια  οπτικά  είναι πράσινο. Δεν δώσατε την ευκαιρία να επισκευαστούν οι δυο από τις τρεις  (μοναδικές ) προσβάσεις  τις πρόσοψης  που αδειοδοτήθηκαν από το Δασαρχείο. Ευχόμαστε το Μακρυπλαϊ- η πρόσοψη της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και των ΠΙΣΣΊΩΝ- η Βουλιαγμένη η Στερνα η Μυλοκοπη η Σκαλωσια ο Στραβας ο Σχοινος η (πονεμένη ) Μαυρολιμνη  να μείνουν ακαφτες.
                  Τέλος Κε Δήμαρχε οι προκάτοχοι σας ποτέ δεν άφησαν το τόπο τόσο εκτεθειμένο  ο κος Γιωτάκης με τις δυνατότητες της εποχής κατάφερε την τελευταία τετραετία του  να ξεκινήσει την πρόληψη  ο κος Παύλου στην 12έτη θητεία του ούτε ένα χρόνο!! δεν διανοήθηκε να μην κάνει ως Δήμος πρόληψη ο δε κος Γκιώνης ξεπέρασε τα ελληνικά δεδομένα στον τομέα αυτό και κατάφερε ενώ η Ελλάδα επί δυο έτη 2007-2008 γνώρισε πρωτοφανή καταστροφή και καιγόταν από άκρου σε άκρο  (Πελλοπονησος-Κόρινθος-Αθηνα) στον Δήμο του να μην καεί ούτε ένας πεύκος .
                  Εσείς Κε Λογοθέτη
                   ενω η Ελλάδα τέτοια εποχή με τέτοιους ανέμους που επικρατούν καίγεται εσεις        τι κανατε? ΤΙΠΟΤΑ
Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΌΝΟ ΑΥΤΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΈΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΥΜΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ Τ.Κ 20300
ΤΗΛ.ΦΑΞ. 27440-65388 ΚΙΝ:694 5757383
E-MAIL kyngerania@hotmail.gr- http://www.kyngerania.gr