Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Τέλος» στα σενάρια περί εκλογών – συγκυβερνήσεων

- Advertisement -

«Φρένο» στα σενάρια περί εκλογών ή συγκυβερνήσεων
έβαλε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ υπογράμμισε ότι οι συγκλίσεις είναι μεν απαραίτητες αλλά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει μπροστά.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να τελειώνουν αυτά τα σενάρια, γιατί, όπως είπε, επανέρχονται συνεχώς και δημιουργούν ένα κλίμα που, χωρίς λόγο, δημιουργεί πρόβλημα και στη δουλειά της κυβέρνησης.
«Θα είναι και εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει κάθε διάθεση να δημιουργεί εθνικές συνεννοήσεις, ωστόσο πρέπει να δούμε αν υπάρχει και από την άλλη πλευρά. Χρησιμοποιώντας μάλιστα ποδοσφαιρική ορολογία, σημείωσε ότι «η μπάλα, τώρα, είναι στο γήπεδό τους».
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η εφαρμογή των νόμων και των πολιτικών είναι λοιπόν ένα κρίσιμο μέτωπο, στο οποίο «θα κριθούμε εντός και εκτός της χώρας».
Σημείωσε μάλιστα ότι χρειάζεται να γίνει μια συζήτηση – άτυπα έστω – μεταξύ των υπουργών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του κόμματος, «για να δούμε και από την εμπειρία που είχαμε δυο χρόνια τώρα, πώς θα λειτουργήσουμε καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, με όλα τα θετικά που πετύχαμε, αλλά και για να βελτιωθούμε περαιτέρω».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε σε αυτό το σημείο ότι δεν αρκεί η πολιτική βούληση, αλλά χρειάζεται και η συλλογική βούληση, η οποία, όπως είπε, ως αντικείμενο, ενέχει τη διαδικασία του διαλόγου, της διαβούλευσης.
«Αρα, λοιπόν, με τους ΚΤΕ, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με το κόμμα, με την κοινωνία, μέσα από το διαδίκτυο, πρέπει να επιδιώκουμε συνεχώς το διάλογο και τη διαβούλευση», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ακόμη η συνεχής παρακολούθηση όσων αποφασίζονται και νομοθετούνται. «Κανένας δεν μπορεί να μας πει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε τις αγκυλώσεις και τις αντιλήψεις πολλών ετών στη μάχη της εφαρμογής», υπογράμμισε.
Αναφέρθηκε μάλιστα στο θέμα της συγχώνευσης φορέων με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και ζήτησε, σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, να προχωρήσει η εφαρμογή όσων ψηφίστηκαν, αλλά και να ενημερωθεί μέχρι την Παρασκευή, γραπτά για την πρόοδο που έχει σημειωθεί δύο τρεις πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες ανά Υπουργείο, για το διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog