Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι έγραψε ο Lennon στο καθαριστήριό του;

- Advertisement -

Ο συγγραφέας και επίσημος βιογράφος των Beatles, Hunter Davis, μάζεψε 250 προσωπικές επιστολές του John Lennon και πρόκειται να τις εκδώσει το 2012. Σε μία από αυτές, ο Lennon γκρινιάζει στο καθαριστήριό του για ένα κιτρινισμένο T-shirt…
To πνεύμα και το ιδιαίτερο χιούμορ του Lennon δεν ήταν κάτι που δεν γνωρίζαμε. Με αφορμή, όμως, το βιβλίο για τον Lennon που ετοιμάζει ο Davis και στο οποίο θα συμπεριλάβει όλες τις επιστολές του “σκαθαριού”, θα τα θυμηθούμε για τα καλά.

Ο Davis “χτένισε” οίκους δημοπρασιών, τον στενό κύκλο των Beatles, αλλά και τα σπίτια συγγενών του Lennon, καταφέρνοντας τελικά να μαζέψει 250 προσωπικούς “μονολόγους” του δημιουργού του “Imagine”, που απευθύνονταν σε πρόσωπα του πολύ στενού του κύκλου.

Στο ενδεικτικότερο του φλεγματικού, αγγλικού του χιούμορ, ο Lennon γράφει στο καθαριστήριο της γειτονιάς του: “Αγαπητό καθαριστήριο, η κυρία Ono Lennon δεν βάφει και ούτε πρόκειται να βάψει τα μαλλιά της. Επιπλέον, οι περισσότεροι Ασιάτες δεν ιδρώνουν όπως εμείς. Ποια είναι λοιπόν η δικαιολογία σας για το ολοκαίνουριο λευκό μου T-shirt που επέστρεψε κίτρινο στο σπίτι μου;”.

Εννοείται ότι ο Davis πήρε την άδεια της τεθλιμμένης χήρας Yoko Ono για να προχωρήσει στη δημοσίευση των καρτών και των γραμμάτων του Lennon, ενώ σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι επιστολές του John καταδεικνύουν έναν άνθρωπο που πάσχιζε να γράψει κάτι καλό, κάτι που θα “μείνει”, στον παραλήπτη, ακόμα κι αν επρόκειτο για μια απλή επιστολή σε κάποιον φίλο που δεν είχε δει για λίγο καιρό.

Εντάξει, ότι ο Lennon έγραφε “διαμάντια” ανά πάσα στιγμή, επίσης το γνωρίζαμε.

cosmo.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog