Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Εβαλα φωτιά γιατί δεν με προσέλαβαν”

- Advertisement -

Διεκδικούσε θέση εποχικού υπαλλήλου στο δήμο Θάσου, αλλά τελικά δεν τον προσέλαβαν. Για εκδίκηση, 34χρονος θέλησε να κάψει το νησί. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για καλοστημένο σχέδιο. Έβαζε κοπριά και μετά την έκαιγε…
Το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ο 35χρονος άντρας από την Ποταμιά Θάσου που συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης και ομολόγησε ότι έβαλε φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, σε ισάριθμες δασικές εκτάσεις του νησιού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας Αντώνη Μαλελίδη, ο δράστης, κατά την ομολογία του, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ανέφερε ότι προέβη στην ενέργεια αυτή, επειδή ήθελε να εκδικηθεί το Δήμο Θάσου, που φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό προσωπικό.

Οι δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί, αλλά και των εθελοντών χωροφυλάκων, αντιλήφτηκαν αμέσως τις φωτιές που έβαζε ο 35χρονος δράστης και χάρη στην άμεση ετοιμότητα- και παρά τους έντονους ανέμους που έπνεαν στο νησί τις προηγούμενες μέρες- κατάφεραν να τις σβήσουν έγκαιρα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών, ο δράστης λειτουργούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο: σκορπούσε στο δάσος κοπριά, στην οποία στη συνέχεια έβαζε φωτιά. Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν ήταν και εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 1985, η Θάσος δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα από την ανεξέλεγκτη, για σχεδόν τρία 24ώρα, δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο νησί και η οποία κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, γεμάτα με πλατάνια και πεύκα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog