Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διπλασίασε τις νίκες της η Εθνική

- Advertisement -

Το δυο στα δυο έκανε η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ
της Λιθουανίας, καθώς ούτε η Φινλανδία κατάφερε να της σταθεί εμπόδιο, γνωρίζοντας την ήττα με 81-61.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, όμως σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στη Βοσνία εμφανίστηκαν σαφώς πιο σοβαροί. Παίρνοντας κεφάλι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, δεν άφησαν ούτε μια φορά τους αντιπάλους τους να προηγηθούν και η τελικό +20 κρίνεται απολύτως δίκαιο με βάσει τη διαφορά στην ποιότητα των δυο ομάδων.
Οι Φινλανδοί το μόνο που έκαναν ήταν να τρέχουν και να σουτάρουν και το τελευταίο μάλιστα με ανάμικτα αποτελέσματα. Έτσι, δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι χωρίς να χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτούς, πήραν τα ηνία του αγώνα.
Ουσιαστικά μετά το 6-6 στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Σκανδιναβοί δεν απείλησαν ξανά στο σκορ την Εθνική, που προηγήθηκε αρχικά με 6-12 και στη συνέχει με 14-20. Οι παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν προσπαθούσαν με κάποια ξεσπάσματα μικρής διάρκειας να μείνουν στο παιχνίδι, κάθε φορά όμως έφτανε ένα καλό δίλεπτο ενός Έλληνα παίκτη για να βρεθούν να τρέχουν και να μη φτάνουν.
Η νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «κλείδωσε» στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν οι Φινλανδοί δεν μπόρεσαν να μειώσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, παρά τις φιλότιμες που προσπάθειες που κατέβαλαν.
Οι «παλιοσειρές» Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Ζήσης ήταν εκείνοι που τράβηξαν ξανά το κάρο στο σκοράρισμα, με τον πρώτο να πετυχαίνει 19 πόντους και να μαζεύει και 10 ριμπάουντ και τον δεύτερο να προσθέτει άλλους 14 πόντους, όντας σχεδόν αλάνθαστος με πέντε στα επτά δίποντα και τέσσερις στις τέσσερις βολές.
Εντυπωσιακό στοιχείο τα εννιά μπλοκ για το ελληνικό συγκρότημα, που δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά την απαραίτητη σκληράδα στην αμυντική του λειτουργία. Στα αρνητικά τα 22 λάθη, αριθμός τεράστιος για ομάδα με φιλοδοξίες σε τουρνουά κορυφαία επιπέδου.
Από την πλευρά των αντιπάλων μας διασώθηκε μόνο ο Καπόνεν με τους 21 πόντους που πέτυχε, εν πολλοίς χάρη στις 4/6 εύστοχες προσπάθειες που είχε πίσω από τα 6.75μ.
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-41, 44-57, 61-81.
Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Νίκολα 1, Μουούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σαλίν 6(2), Κοτί 1, Κόπονεν 21(4), Μακαλάινεν, Μότολα 5(1), Βίρτανεν 6(2), Ράνινκο 1.
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 19, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 5(1), Καλάθης 6, Φώτσης 9(1), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 9(2), Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6(1).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog