Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πίνακας του Ρούμπενς στα χέρια Ελλήνων

- Advertisement -

Σπάνιος πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς βρέθηκε στην Αττική, 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από το Βέλγιο. Η αξία του υπολογίζεται σε περισσότερα από 15.000.000 ευρώ…

Κλοπή πίνακα ανεκτίμητης αξίας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς εξιχνιάστηκε, μετά από δέκα χρόνια, από την Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για τον πίνακα του 1618, “Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου”, ο οποίος είχε κλαπεί από μουσείο του Βελγίου το 2001, βρέθηκε στην κατοχή δύο Ελλήνων οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Το έργο φυλάσσεται και αναμένεται να παρουσιαστεί από τις αρχές όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πώς παγιδεύτηκαν οι κάτοχοι

Τα δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους τον πίνακα, είναι ένας 65χρονος πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα και μια 40χρονη γυναίκα. Ο πίνακας (28 επί 52 εκ) βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και το οποίο ακινητοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές το ζευγάρι δεν έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα, που έγινε το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου. Ερευνάται, δε, πως περιήλθε στην κατοχή τους το ανεκτίμητης αξίας έργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού “παγίδευσαν” το ζευγάρι, εμφανιζόμενοι ως αγοραστές, και είχαν διαπραγματευτεί την αγορά του πίνακα αντί περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Αφού έγιναν αλλεπάλληλες επαφές κλείστηκε ραντεβού στο οποίο οι συλληφθέντες πήγαν με τον πίνακα για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Από τις ίδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι οι έξι Έλληνες που συνελήφθησαν την Πέμπτη για κατοχή άλλων αρχαίων αντικειμένων δεν έχουν σχέση με την υπόθεση του πίνακα αλλά και αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή τους θεωρούνται μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.

news 247
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog