Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύγχυση για το ποια προϊόντα ακριβαίνουν

- Advertisement -

Με παρατράγουδα ξεκίνησε η πρώτη μέρα
εφαρμογής του νόμου για φορολόγηση 23% σε μια σειρά βασικών προϊόντων. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη, όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες του κλάδου, με τα νοικοκυριά να επιβαρύνονται με 216 ευρώ το χρόνο.

Σημαντικές είναι οι διαφορές στις τιμές των βασικών προϊόντων χθες και σήμερα μετά την εφαρμογή του ακριβού ΦΠΑ.
Η τυρόπιτα για παράδειγμα, που χθες κόστιζε 1,30, σήμερα κοστίζει 10 λεπτά περισσότερο. Η σπανακόπιτα, ακρίβυνε κατά 20 λεπτά, με την σημερινή της τιμή να φτάνει τα 1,90 ευρώ ενώ μόλις χθες πωλούταν στα 1,70.
Το αγαπημένο σουβλάκι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το γενικότερο κύμα αυξλήσεων με την τιμή του να φτάνει σήμερα τα 2 ευρώ από 1,90 που το αγοράζαμε μέχρι χθες.

Τέλος ακρότερη είναι και η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, που δεν είναι άλλη από τον καφέ αφού το πακέτο σήμερα το αγοράζει κανείς στα 2 ευρώ από 1,80 που ήταν μέχρι χθες.

Και πριν προλάβουν κάποιοι να που ότι οι αυξήσεις αυτές είναι της τάξεως των 10 και 20 λεπτών και άρα είναι ανεπαίσθητες οι διαφορές στις τιμές των προιόντων , αρκεί κανείς να προσθέσει τις αυξήσεις για να διαπιστώσει ότι από σήμερα ένα ζευγάρι για να απολαύσει τον καφέ του και την πρωινή τυρόπιτα, επιβαρύνεται με 216 ευρώ το χρόνο.

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το delivery, δηλαδή εάν θα επιβαρυνόμαστε με το 23% ή με 13% όταν θα παραγγέλνουμε φαγητό από το σπίτι ήτο γραφείο μας. Οι μισοί επαγγελματίες δεν ξέρουν καλά- καλά τι θα κάνουν αφού άλλοι λένε ότι το ΦΠΑ θα είναι 13% κι άλλοι ότι θα είναι 23%. Βέβαια το τι είναι σωστό και τι λάθος… παραμένει άγνωστο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog