Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Δώρο από Ιταλία” ο πίνακας σύμφωνα με την τηλεπερσόνα

- Advertisement -

Απολογήθηκε η γνωστή τηλεπερσόνα, η οποία κατηγορείται για παράνομη κατοχή ενός σπάνιου και πανάκριβου πίνακα του Peter Rubens. Στην απολογία της ισχυρίστηκε πως ο πίνακας ήταν δώρο φίλου της από την Ιταλία…

Η 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ο 65χρονος αντικέρ, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το μεσημέρια τηςΠαρασκευής (02/09).

Στα χέρια τους είχε βρεθεί από την Αστυνομία ο πολύτιμος πίνακας του κορυφαίου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς,που είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Το έργο τέχνης που αναζητούσε και η Ιντερπόλ και απεικονίζει σκηνή από την αρχαία ελληνική μυθολογία – “Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου”, φιλοτεχνήθηκε το 1618, και η τιμή του αγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό φέρεται πως ήταν και το ποσό που διαπραγματεύονταν οι κατηγορούμενοι για την πώληση του έργου, αναζητώντας αγοραστές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ωστόσο, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συνελήφθησαν την Πέμπτη και οι δύο, την ώρα που έβγαιναν από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα έχοντας το έργο τέχνης μαζί τους.

Η 40χρονη η οποία κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα είχε καλυμμένο το πρόσωπό της, επέμεινε πως τον πίνακα, της τον δώρισε Ιταλός φίλος της, με τον οποίο είχε σχέσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, πιθανότατα ο Ιταλός γνώριζε πως το έργο είχε κλαπεί από Μουσείο και για αυτό ήθελε να το “ξεφορτωθεί”.

Η παρουσιάστρια πάντως αρνείται πως η ίδια γνώριζε κάτι περισσότερο για τον πίνακα, ενώ – όπως ισχυρίζεται – πληροφορήθηκε την αξία του από το συγκατηγορούμενό της αντικέρ, που της είπε ότι “αξίζει πολλά”.

Για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει, του έδωσε να πουλήσει τον πίνακα, τον οποίο, τελικά της επέστρεψε την Πέμπτη, όταν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Εναντίον των δύο συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τους παρέπεμψε ν’ απολογηθούν σε ανακριτή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog