Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη υπουργική δήλωση για επιστροφή στη δραχμή

- Advertisement -

Δήλωση-“βόμβα” της υπουργού Παιδείας, περί πιθανότητας ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι “πρωθυπουργός του ευρώ”. Το εσωτερικό χάος και τα αρνητικά σενάρια…

Για πρώτη φορά μέλος της κυβέρνησης και μάλιστα από τα “πρωτοκλασάτα”, αναφέρεται ανοιχτά στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5”, η κα Διαμαντοπούλου, προειδοποίησε, πως στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου από την Ευρωζώνη.

“Σταθερά θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές”, είπε και τόνισε: “Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία, όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ”!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και εξαπέλυσε σκληρή κριτική στη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως θέλει την επιστροφή στη δραχμή.

“Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι το αδιέξοδο θα υπάρξει, εάν βγούμε από το ευρώ. Αυτοί που θέλουν να επιστρέψουμε στην δραχμή είναι εκείνοι που έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και θέλουν να έχουν μεγαλύτερα κεφάλαια. Και υποστηρίζονται από εκείνους που θέλουν να αποτύχει η κυβέρνηση. Τη ΝΔ. Είναι ανιστόρητοι, διέλυσαν την Ελλάδα και βγάζουν γλώσσα, οι ίδιοι φαύλοι που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση”, είπε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: “Ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια”

Σκληρή προσωπική επίθεση στην Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε η ΝΔ, με αφορμή ραδιοφωνικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για κινδύνους εξόδου της χώρας από το ευρώ.

“Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη “δραχμή”, η κ. Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει: “Δεν είδε η κ. Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες; Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;”.

Η ΝΔ αποδίδει τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου στο ότι “αναγνωρίζει την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- και προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία”.

Κάνει λόγο για τακτική “εκβιαστικών διλημμάτων για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κ. Δαμανάκη” και προσθέτει ότι η κ. Διαμαντοπούλου “επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή”.

Τέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “βάζει πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον με ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια”.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog