Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε κατάσταση επιφυλακής…

- Advertisement -
Σε κατάσταση επιφυλακής, βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις,

καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα, λόγω των εργασιών εξόρυξης φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, αναφέρει ρεπορταζ του Δημήτρη Μανουσάκη στο «sigmalive»

Φαίνεται ότι τελικά δύσκολα θ’ αποφευχθεί κάποιου είδους ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο, καθώς μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και συγκλίνουν οι πληροφορίες για τις προθέσεις της Αγκυρας.
Οι πληροφορίες τις οποίες γνωρίζει η κυπριακή κυβέρνηση αλλά και η Ελληνική Κυβέρνηση είναι συγκεκριμένες και δεν αποκλείεται αποκλείεται και πρόκληση θερμού επεισοδίου.
Το βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες του «sigma», από το Ελληνικό Πεντάγωνο, είναι ότι η Τουρκία δε θα πειράξει την πλατφόρμα της γεώτρησης ούτε και το προσωπικό που θα εργάζεται σε αυτήν και το οποίο θα μεταφέρεται με ελικόπτερο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως, ότι σε περίπτωση έναρξης των γεωτρήσεων, η και λίγες μέρες πριν, η Άγκυρα θα επιχειρήσει να κλιμακώσει την ένταση και να την μετατρέψει σε θερμό επεισόδιο προφανώς ανοιχτά της Κύπρου ή ακόμα και στο Αιγαίο.
Με αφορμή και τη ρήξη στις σχέσεις της με το Ισραήλ για το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα προτίθεται να λάβει στρατιωτικά μέτρα και να επιβάλει ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρκικά πολεμικά θα συνοδεύουν πλοία ακτιβιστών με στόχο την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
Αξίζει να σημειώθεί πως, ο Αντιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φράγκος Φραγκούλης επισκέφθηκε προχθές την 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο και πραγματοποίησε επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Παράλληλα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Δημήτρης Ελευσινιώτης μετέβη τις προηγούμενες μέρες στο αρχηγείο του στόλου και πληροφορήθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του πολεμικού ναυτικού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής με στόχο να κλειδώσει το Αιγαίο αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα 10 φρεγάτες και 5 υποβρύχια μπορούν ν’ αναπτυχθούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog