Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δείτε την επίθεση των ΜΑΤ στα Everest

- Advertisement -

Βίντεο με τους διαπληκτισμούς μεταξύ αγανακτισμένων και ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου στα Everest της πλατείας Συντάγματος διέρρευσε στο διαδίκτυο…

Ξανά στους δρόμους βγήκαν οι “Αγανακτισμένοι”, με τους οποίους συντάχθηκαν και φοιτητές που είχαν βγει για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στην Παιδεία το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο η ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε πάλι σε μικροεντάσεις, συλλήψεις και προσαγωγές.

Επτά άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και 3 για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Ο ένας από τους 3, κατηγορείται μάλιστα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους, στις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως ανέφεραν θα τους “θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια”.

Τα επεισόδια

Νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων, αναγκάζοντας τους να φύγουν από το σημείο.

Σε μία συμβολική κίνηση περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά.

Η πλατεία Συντάγματος δέχτηκε επίθεση από όλες τις μεριές. Ακολούθησε πανικός με τον κόσμο να τρέχει μέσα στην κίνηση επί της Σταδίου και της Φιλλελλήνων.

Λίγο αργότερα ακολούθησε επίθεση στα Everest, ενώ κόσμος κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε επί της Ερμού μέχρι το ύψος των MAC.

Στο ερασιχτεχνικό βίντεο φαίνεται καρέ καρέ η επίθεση των MAT σε απλούς πολίτες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog