Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεφτίλα: Για 12.000 ευρώ δεν πήγε ο Ποσειδώνας στην Α1

- Advertisement -

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutrakiblog, η ομάδα χάντμπολ του Ποσειδώνα, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το ποσό των 12.000 ευρώ για να δώσει το παρόν στην Α1…

Αυτά, ήταν τα χρήματα που είχαν υπολογίσει ότι θα χρειαστούν για να καλύψουν τα έξοδα για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρούση που έκαναν οι υπεύθυνοι του Ποσειδώνα, τόσο στις μεγάλες επιχειρήσεις του δήμου όσο και στην δημοτική αρχή, δεν απέδωσε καρπούς. Χάθηκε έτσι μια μοναδική ευκαιρία για τον δήμο μας, να έχει εκπρόσωπο στα σαλόνια της Α1, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και από διαφημιστικής, μιας και υπάρχει και η δυνατότητα τηλεοπτικής κάλυψης, αλλά και από αγωνιστικής πλευράς.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και εσένα ποιος σου ειπε οτι σκοτώθηκαν? Με τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου 2010-2011, έκαναν πίσω και στα μπαραζ. Ακριβώς γιατί έβλεπαν το μέλλον.
    Η Α1 όμως δεν είναι μόνο θέμα της ομάδας αλλά όλης της κοινωνίας του Δήμου μας. Και εάν κατάλαβες καλά…αυτό είναι το θέμα.
    Ότι για μια ομάδα στην Α1 δεν…στεναχωρήθηκε κανείς.
    Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και ότι τοπικό.
    Σε μια πόλη και σε έναν Δήμο που τα χρήματα ρέουν και οι λεφτάδες και οι επιχειρηματίες υπάρχουν μπόλικοι…κανείς δεν κούνησε τον μπίθα του.
    Πάντως είναι μια ομάδα που έχει παιδιά απο την περιοχή μας και δουλεύει σωστά.
    Μπράβο στα παιδιά και στην ομάδα.Και άς μην ανέβηκε τώρα στην Α1…ίσως να το κάνει του χρόνου.

  2. Πράγματι το ποσό είναι το αναφερόμενο. Αλλά δεν είναι ξεφτίλα όπως αρχικά το χαρακτηρίσατε.Να σας εξηγήσω πώς έχουν τα πράγματα: Ο Προϋπολογισμός της ομάδας μας τον Ιούνιο σχεδιάστηκε με το ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α2.Οι εξελίξεις στην Α1 της τελευταίας στιγμής μας έφεραν αντιμέτωπους με την εξής υποχρέωση. Να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα των οδοιπορικών και της διαμονής σε Κιλκίς, Π.Α.Ο.Κ., Χ.Α.Ν.Θ. , Έδεσσα , Φίλιππο Βέροιας και Χανιά με την προυπόθεση ότι η ομάδα αγωνιστικά μπορεί να σταθεί στην Α1. Επιπλέον και ένα ή δύο παιχνίδια κυπέλλου. Έξι μετακινήσεις που κοστίζουν συνολικά 15.000€ με διατροφή και διαμονή και κόστος Διαιτητών. (Δεν είναι λίγα τα χρήματα. Είναι αρκετά και πάρα πολλά. Χαριτολογώντας… θα πώ ότι εάν το τμήμα θα μπορούσε να ξοδέψει 100.000€ με στόχους από τους χορηγούς μας, θα έβγαινε και Ευρώπη με σοβαρές πιθανότητες. Και ρωτάω τώρα εγώ… σαν τοπική κοινωνία θέλουμε να βρούμε ένα άθλημα που να μπορεί να προσφέρει θέαμα και οικονομικά να μπορεί να στηριχτεί σε ανθρώπους και επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν από το υστέρημά τους κάτω από το υγιές περιβάλλον που με πολύ κόπο έχει χτίσει στην διαχείριση των οικονομικών ο Ποσειδώνας; Πανελλαδικά πρέπει να είναι το μόνο σωματείο με τόσους αθλητές και τμήματα που δεν χρωστάει ούτε ένα λεπτό!! Αυτό ούτε η τράπεζα της Ελλάδας δεν το έχει καταφέρει… χαριτολογώντας το λέει ο Κος Λαζαρίδης.Ο Κος Λαζαρίδης είναι η εγγύηση σε πολλά πράγματα με ιδιαίτερες θυσίες και σε προσωπικό και στον οικονομικό τομέα. ) Ένας από τους βασικούς λόγους και προβληματισμού ήταν και τα δικαιώματα. Τα οικονομικά δικαιώματα που δημιουργούνται στην Α1.
    Ζητήσαμε την βοήθεια πολλών και αξιόλογων επιχειρηματιών απο την περιοχή μας αλλά και από την ευρύτερη Κορινθία.
    Οι απαντήσεις ήταν κοινές. Αβέβαιο το επιχειρηματικό τους παρών με αρκετές δυσκολίες είσπραξης των οφειλομένων.
    Δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη κανενός. Είμαστε τμήμα- μέρος της κοινωνίας μας και καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Με αγάπη μας στηρίζουν οι χορηγοί μας και με το υστέρημά τους. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να το δώσουν κάπου αλλού. Και όμως συνεχίζουν και το κάνουν.
    Δυστυχώς δεν τους έχουμε πείσει ότι υπάρχει προοπτική και μέλλον λαμπρό στο άθλημα της Χειροσφαίρισης. Με συνεργασίες, με camps, με φιλικά, με προσκλήσεις και φιλοξενίες ομάδων για προετοιμασία, με ανταλλαγή παικτών και πολλά άλλα. Και αυτό είναι καλό και για την πόλη μας που τόσα χρόνια μας έχει στηρίξει με τις χορηγίες από τον επαγγελματικό κόσμο ανά τμήμα και ανά ηλικία.
    Βήμα βήμα όμως θα γίνουν όλα και σίγουρα μια ομάδα στην Α1 βοηθάει προς το σκοπό αυτό.
    Η ομάδα μας φέτος πραγματικά μπορεί να τα καταφέρει. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί φέτος ο σκοπός της ομάδας μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1. Εκεί θα διαμορφωθεί άλλος προϋπολογισμός και άλλες ανάγκες.
    Σε λίγες ημέρες ξεκινάει και το τμήμα μας με τους μικρούς αθλητές μας. Η συνδρομή είναι 10 ευρώ. Φέτος ο σκοπός είναι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από πέρσι.

    Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη.

  3. Υ.γ.
    Υπήρξαν και φίλοι της ομάδας που πήραν την πρωτοβουλία και απο μόνοι τους προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών τους ή των εργοδοτών τους. Αλλά η απάντηση ίδια.
    Όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων προσπάθησαν να μας βοηθήσουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας αλλά δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση συνεργατών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
    Τα θετικά της ευκαιρίας αυτής είναι ότι η ομάδα θα ανέβαινε με ομάδα που μπορεί να σταθεί στην κατηγορία.
    Το αρνητικό είναι ότι αυξάνεται το κόστος μεταφοράς και λειτουργίας.
    Το θετικό είναι ότι η ομάδα μας προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα και αναγνωρίζεται ώς σημείο αναφοράς με τις υποδομές της ως σύλλογος αλλά και ως Δήμος έναντι άλλων.
    Το αρνητικό είναι ότι χάθηκε η προβολή της τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος απο το Sport+ που έχει συνεργασία η Ομοσπονδία.
    Το θετικό ήταν ότι θα δίναμε μια δυναμική στο άθλημα και στα νέα παιδιά για κάτι νέο και κάτι πολύ πολύ δυναμικό.
    Το αρνητικό είναι ότι χάθηκε μια δυνατότητα της ομάδας να δείξει ότι μπορεί μια ομάδα απο την’’ περιφέρεια’’ με λίγους κατοίκους να έχει μια ομάδα σε κορυφαίο πρωτάθλημα και να μπορεί να το υποστηρίξει με την παρουσία των φιλάθλων αλλά και των χορηγών.
    Θα μπορούσα να γράφω και άλλα, αλλά δεν έχει σημασία.
    Η Διοίκηση του συλλόγου με πλειοψηφία έστειλε έγγραφο και ζήτησε από την Ομοσπονδία μια παράταση ολίγων ημερών μέχρι να τους απαντήσουμε. Προσπαθήσαμε με πολύ κόπο και μιλήσαμε με πολλούς ανθρώπους για ανεύρεση χρημάτων. Τουλάχιστον εάν βρίσκαμε έστω τις 10.000€ ίσως κάναμε το βήμα αφού θα είχαμε μπροστά μας 8 μήνες για να βρούμε τα υπόλοιπα. Με κάποιον χορό, με λαχειοφόρο αγορά…με έναν λογαριασμό τραπέζης. Αλλά δεν το καταφέραμε.
    Πάντως το θέλαμε πολύ… αλλά ΞΕΦΤΙΛΑ δεν είναι βρε παιδιά. Ξεφτίλα είναι να μην μπορείς να εκπληρώσεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις. Ξεφτίλα είναι να μην μπορείς να έχεις μια ομάδα χωρίς κανένα δικό σου αθλητή.
    Ξεφτίλα είναι να γνωρίζεις τι έχεις αλλά να ρίχνεις τα βάρη αλλού. Και αυτό η Διοίκηση του Συλλόγου το έλαβε σοβαρά υπόψην της και αποφάσισε να μην ανέβει φέτος η ομάδα στην Α1 και να θέσει εκ των προτέρων θεσμικά τους χορηγούς μας αλλά και άλλους φίλους και υποστηρικτές σε δύσκολη θέση.
    Ξεφτίλα θα είναι εάν η ομάδα ανέβει κατηγορία και από νωρίς όλοι οι εκπρόσωποι των εταιριών μας αγνοήσουν.
    Αυτή τη φορά δεν μας αγνόησαν. Δεν μπόρεσαν να μας βοηθήσουν την δεδομένη χρονική περίοδο.
    Είναι κρίμα…όχι ξεφτίλα όμως.

    Ο Έφορος
    Παλαιολόγος Κων/νος

    Τα μέλη: Τυφτικίδης Λάζαρος – Μπεκιάρης Παναγιώτης – Μπεκιάρη (Βλαχοδημήτρη) Κατερίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog