Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ερχονται πρωτοβρόχια από απόψε

- Advertisement -

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα και μετά από τα βόρεια προς τα νότια καθώς το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό του φθινοπώρου μας επισκέπτεται και θα φέρει τα πρωτοβρόχια. Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε τις επόμενες ώρες από τα βόρεια, τη Μακεδονία και την Ηπειρο, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα κατηφορίσουν νοτιότερα και θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες μέσα στη νύχτα, κατά τόπους ακόμη και ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, από βορειοδυτικές διευθύνσεις το απόγευμα στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 15 εώς 32 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εώς 36 βαθμούς και στις νοτιότερες περιοχές από 21εναν εώς 32 με 33 βαθμούς κελσίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τη νύχτα τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία ενδεχομένως να είναι ισχυρά.
Στην ΑΤΤΙΚΗ, περιμένουμε το βράδυ κάποιες νεφώσεις οι οποιες μέσα στη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, και στον Ευβοϊκό κόλπο το πολύ εως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 34 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε κακοκαιρία στο Ιόνιο και σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα εκτός της Θράκης. Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για κάποιες βροχές το βράδυ στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βοριαδιάκι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα 13 εώς 28 βαθμούς, στα κεντρικά απο 19 εώς 30 με 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 21εναν εώς 31εναν με 32 βαθμούς.
Στην ΑΤΤΙΚΗ, αρχικά θα είναι αίθριος ο ουρανός αλλά το μεσημέρι θα συνεφιάσει κυρίως στις βορειότερες περιοχές της Αττικής. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εώς 32 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε γενικά βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα το πρωί, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συνεφιάσει κυρίως στα ανατολικά και τη βόρεια Κρήτη και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 6 μποφορ θα επιμείνουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στη βορεια Ελλάδα από 13 εώς 29 βαθμούς, στα κεντρικά από 19 εώς 31εναν με 32 βαθμούς και από 21εναν εώς 32 στα νησιά μας.
Στην ΑΤΤΙΚΗ, περιμένουμε βελτιωμένο και αίθριο καιρό σε όλο τον νομό. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς με ελάχιστη θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog