6.000 συνταξιοδοτήσεις προς 600 διορισμούς
είναι η αναλογία στα σχολεία της Πελοποννήσου. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, με αφορμή την…
έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες κάνουν έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία μας να είναι στελεχωμένα με το απαιτούμενο προσωπικό.

Ο κος Μισθός δήλωσε: «Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών αφού είχαμε 6000 συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι διορισμοί ήταν μόλις 600, μιας και ακολουθήθηκε η αναλογία 1/6. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την κάλυψη όλων των κενών και πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε, ώστε το κουδούνι να χτυπήσει κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει πιστώσεις 15.000 αναπληρωτών και πιστεύουμε πως όλα τα κενά θα καλυφθούν».

Επίσης, ο κ. Μισθός αναφέρθηκε στο νέο σχολικό χάρτη που διαμορφώθηκε μετά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τόνισε πως οι μονάδες που συνενώθηκαν θα βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση από τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και οι μαθητές να ενσωματωθούν ομαλά από τους συμμαθητές τους. Αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών ο Περιφερειακός Διευθυντής ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους κ.κ. Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία τους και ανέφερε πως όλες οι Διευθύνσεις Εκπ/σης έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα για τη μεταφορά των μαθητών στοιχεία στους Δήμους, αφού από 1-1-2012 οι μαθητές θα μεταφέρονται με ευθύνη των κατά τόπων Δήμων.