Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επί ποδός πολέμου το Ισραήλ

- Advertisement -

Διέκοψαν τη ροή προγραμμάτων τους όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου. Η είδηση – σοκ που μεταδίδουν αφορά την τουρκική ναυτική δύναμη που βγήκε στην ανατολική Μεσόγειο.


Επί ποδός πολέμου βρίσκεται σήμερα (απόγευμα της Τρίτης 6/9/2011) το Ισραήλ. Τρεις τορπιλάκατοι, ένα υποβρύχιο και δύο αντιτορπιλικά του Ισραήλ έχουν ξεκινήσει αυτή τη στιγμή από Χάιφα, προκειμένου να τοποθετηθούν στην περιοχή που αναμένεται να καταλήξουν και τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ανέφερε τηλεοπτικός σταθμός της Αυστραλίας.

Ο Ραμίς, του Εβραϊκού λόμπι της Αυστραλίας, έκανε τηλεοπτικές δηλώσεις στις 2 τα ξημερώματα (7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) στις οποίες καταδίκαζε την προκλητικότητα της Άγκυρας και ήταν απολύτως σαφής πως δικαιολογείται το Τελ Αβίβ να πλήξει καίρια οποιονδήποτε προσπαθεί να μειώσει τα συμφέροντα του Ισραηλινού λαού.

Σε δηλώσεις του στην Αυστραλιανή τηλεόραση, ο Χένρι Κίσσιντζερ μίλησε για αυτοσυγκράτηση, την ζήτησε και από τις δύο πλευρές, ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση προς την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες της θάλασσας.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί διεθνώς το γεγονός της πλήρους απουσίας της Ελλάδας… γεγονός το οποίο τονίζεται σε όλα τα δελτία ειδήσεων… Ο χαρακτηρισμός μάλιστα που δόθηκε για την Ελλάδα ήταν πολύ βαρύς «lightning invinsible Greece» (μετάφραση: λάμπω δια της απουσίας μου ή έχω εξαφανιστεί, έχω γίνει αόρατος)!!!

ΥΓ: Η θέση του Ελληνικού Επιτελείου του Πενταγώνου

Ελληνικές
αεροναυτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ανατολική
Μεσόγειο. Θα παραμείνουν στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο
πιο κοντά γίνεται σε χερσαία εδάφη, για την περίπτωση που η Άγκυρα
επιχειρήσει κάποιο «απονενοημένο διάβημα» και θελήσει να εξάγει την
ένταση στον ελλαδικό χώρο. Ίσως κάποιο υποβρύχιο να αναπτυχθεί
ανατολικότερα, αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή, η Κύπρος θα πρέπει να
“φροντίσει” μόνη της οτιδήποτε συμβεί…!

πηγή*

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog