Στο δρόμο των απολύσεων και των περικοπών στο Δημόσιο έβαλε την κυβέρνηση το τελεσίγραφο της Ευρωζώνης σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης του μηχανισμού στήριξης, όπως αναφέρει στη σημερινή της έκδοση η Wall Street Journal…

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για περιορισμένα αποθέματα ρευστού στην Αθήνα και υπογραμμίζεται ότι χωρίς την ενίσχυση η Ελλάδα αναμένεται να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Επικαλούμενη μάλιστα Έλληνα αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, η WSJ σημειώνει ότι «δεδομένου ότι η επόμενη δόση είναι αμφίβολη και η χώρα αντιμετωπίζει τη ζοφερή πραγματικότητα της εξάντλησης των μετρητών σε περίπου 25 ημέρες, η δυνατότητα ελιγμών είναι εξαιρετικά περιορισμένη»…
Υπενθυμίζεται δε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση και την αυξανόμενη οργή των ψηφοφόρων.
Τέλος, η Wall Street Journal αναφέρεται στο στόχο για αποκρατικοποιήσεις 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, μεταφέροντας τις εκτιμήσεις Ελλήνων αξιωματούχων που θεωρούν ότι δεν είναι επιτεύξιμος.
*star.gr