Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινάει τη Δευτέρα από τα ΕΛΤΑ, η Διάθεση του “εργόσημου”

- Advertisement -

Τα ΕΛΤΑ θα διαθέτουν και θα εξαργυρώνουν από την προσεχή Δευτέρα, το λεγόμενο ΕΡΓΟΣΗΜΟ, με στόχο όπως έχει αναφέρει το υπουργείο εργασίας την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή του εργόσημου αφορά την περιστασιακή εργασία και έχει να κάνει με 250.000 εργαζόμενους, ενώ αρχικά όπως είχε ανακοινωθεί, το νέο σύστημα ήταν να τεθεί σε ισχύ από την προηγούμενη Δευτέρα 22/08. Το Εργόσημο αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, αφού αυτό θα αποτελεί το μοναδικό τρόπο καταβολής των αμοιβών για περιστασιακή εργασία. Σε αυτό αναμένεται να συμπεριληφθούν οι οικόσιτοι εργαζόμενοι (καθαρίστριες, κηπουροί κτλ), οι οποίοι εργάζονται μέχρι σήμερα ανασφάλιστοι και ο αριθμός τους υπερβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 250.000.

Στο τυπικό μέρος, το εργόσημο είναι ουσιαστικά κουπόνι, το οποίο ο εργοδότης θα μπορεί να προμηθεύεται από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, τράπεζες και ΕΛΤΑ και με το οποίο θα καταβάλει το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια ο εργαζόμενος θα μπορεί να το εξαργυρώνει.

Μάλιστα, όπως έχει ανακοινωθεί, στους προσεχείς μήνες, η διανομή του «εργόσημου» θα είναι εφικτό να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ, ενώ να σημειωθεί ότι κατά την εξαργύρωση του, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και του εργαζόμενου.
www.greekfinanceforum.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog