Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ναρκωτικά στα υγρά απόβλητα της Αθήνας

- Advertisement -

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας…

Την έρευνα παρουσίασαν σε συνέδριο στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας και ο επίκουρος καθηγητής Κ. Θωμαΐδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, στα υγρά απόβλητα που φτάνουν μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό στην Ψυττάλεια, βρέθηκαν ναρκωτικές και ψυχοτρόπες ουσίες.

“Οι συγκεντρώσεις των πιο γνωστών ουσιών είναι σημαντικές” πρόσθεσε ο καθηγητής.

Βάσει των συγκεντρώσεων υπολογίσθηκαν οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης (500 έως 600 gr), ηρωίνης (1 Kg), καννάβεως (2 Kg) και ουσίας έκστασις (10 έως 20 gr) στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της ουσίας έκστασις παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η έρευνα είχε στόχο τόσο την ακριβή γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων όσο και κυρίως στον προσδιορισμό των μεθόδων (τριτοβάθμια επεξεργασία) που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες για να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.

Το ζήτημα των αναδυόμενων ρύπων απασχολεί την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα και ειδικότερα στις χώρες εκείνες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα για ανθρώπινη χρήση.

news247
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog