Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές στη σεξουαλική τους ζωή παρουσιάζουν οι ελληνίδες έφηβες…

σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 20 Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 8ου  Διεθνούς Συνεδρίου για την Υγεία της Γυναίκας.

Η έρευνα δείχνει ότι οι έφηβες στη χώρα μας έχουν πολλές σε αριθμό, αλλά μικρές σε διάρκεια σχέσεις και δεν είναι σωστά ενημερωμένες για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού έναντι των ιών HPV.
 Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής Ευθύμης Δεληγεώρογλου, οι ελληνίδες ξεκινούν το sex στην ηλικία των 14,5 ετών και μόνο το 30% των εφήβων χρησιμοποιεί σε κάθε ερωτική επαφή προφυλακτικό.

Κατά την εισήγησή του ο κύριος Δεληγεώρογλου, τόνισε την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού έναντι του HPV, ως αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης του καρκίνου της μήτρας. Τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το διδύναμο εμβόλιο έναντι του HPV, παρουσίασε ο καθηγητής Γυναικολογίας του Universite Libre de Bruxelles, Philippe Simon, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου ξεπερνάει συνολικά το 90%. Παράλληλα διατηρεί υψηλά επίπεδα αντισωμάτων για 8,4 χρόνια.

*24wro