Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο – Ανάστατη η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

- Advertisement -

Σκουπίδια χαρακτηρίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τις φήμες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό δημόσιο ίσως να κηρύξει στάση πληρωμών ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο…
Τόσο τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου όσο και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους φήμες στα πρακτορεία Bloomberg και Dow Jones Newswires τις οποίες αναπαρήγαγαν ειδικά γερμανικά χρηματιστηριακά site και οικονομικά blogs.

Το Bloomerg αποκαλύπτει πως υπάρχει και σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών στο ενδεχόμενο που η Ελλάδα πραγματικά κηρύξει στάση πληρωμών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το χρονικό διάστημα. Βέβαια και αυτή η είδηση διαψεύδεται κατηγορηματικά τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία.

Το Βlooomerg επικαλείται κορυφαία στελέχη της Μέρκελ, τα οποία επεξεργάζονται σχέδια μιας και θεωρούν πολύ πιθανό η Ελλάδα να μην μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα και έτσι να μην καταβληθούν οι επόμενες δόσεις και κατά συνέπεια η Ελλάδα να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.

Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Γερμανία όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, επεξεργάζεται σχέδιο για να καλύψει τις ζημιές στις γερμανικές τράπεζες και μάλιστα κάνει λόγο για τις ζημιές από ένα “κούρεμα” έως και 50% των ελληνικών ομολόγων που ήδη διαθέτουν.

Η είδηση αυτή προέκυψε μετά την διαρροή ενός email ενός δημοσιογράφου και από εκεί την αναδημοσίευσαν πολλά χρηματιστηριακά και ειδησεογραφικά sites.

Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται στη ΔΕΘ και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για σκουπίδια.

newsit.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog