Σε κατάσταση πολιορκίας βρίκσεται η ΔΕΘ με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά, έπειτα από επισόδεια που σημειώθηκαν κατά τις έξι και μισή με τους οδηγούς ταξί…

Αναλυτικότερα, πάνω από 7.000 (!) ταξιτζήδες έριξαν τα κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία στη ΔΕΘ, πετούν πλαστικά μπουκάλια και συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Εκτός, όμως από τα χημικά που πέφτουν βροχή, ΜΑΤ και ταξιτζήδες έχουν ξεκινήσει έναν απίστευτο πετροπόλεμο, ξηλώντας τα πάντα γύρω από τη ΔΕΘ.

Παράλληλα, Οι Αγανακτισμένοι ήδη έχουν αρχίσει τις προσυγκεντρώσεις στο Λευκό Πύργο και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ στο Καυτατζόγλειο έχουν συγκεντρωθεί 1.500 οπαδοί του Ηρακλή.
Χιλιάδες είναι συνεπώς οι διαδηλωτές που κατακλύζουν ήδη τους δρόμους της Θεσσσαλονίκης με τελικό προορισμό το Βελλίδειο, όπου στις οκτώ το βράδυ αναμένεται η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς.

Η γύρω περιοχή αν και χαρακτηρίζεται ως αστακός, φαίνεται πως εμφανίζει τις πρώτες τις ρωγμές με τους ταξιτζήδες να βρίσκονται προ των πυλών και το απόρθητο αρχικά αστυνομικό τείχος να έχει δεχτεί ήδη το πρώτο του πλήγμα. Να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί στους δρόμους και ο “Αίαντας” που λειτουργεί πυροσβεστικά.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι αστυνομικοί σταματάνε νεαρούς για έλεγχο ταυτοτήτων ενώ ήδη έχουν προχωρήσει σε τριάντα προσαγωγές.