Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολιορκία

- Advertisement -

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη. Λιγοστά αυτοκίνητα στους δρόμους και λίγοι περαστικοί, δεν θυμίζουν σε τίποτε την εικόνα της πόλης που έχουμε συνηθίσει την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης…Μία και μόνον λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που θα αντικρίζει ο επισκέπτης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ντόπιος ή από άλλη πόλη της χώρας. Πολιορκία. Συνδικάτα και πολίτες πολιορκούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τον εκθεσιακό χώρο, στην ανατολική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρώσεις αρχίζουν όλες μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου από την κεντρική πλατεία Αριστοτέλους με την πρόθεση να κινηθούν ανατολικά και να «κλείσουν» τον χώρο της Δ.Ε.Θ. από όλες τις πλευρές.

Η Αστυνομία έχει «θωρακίσει» αυτόν τον χώρο αποφασισμένη να μην αφήσει τον κλοιό να διασπάσει τις γραμμές της, ώστε η ομιλία του πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί χωρίς κώλυμα, έστω και υπό συνθήκες πολιορκίας του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη μετάβαση και αναχώρηση του πρωθυπουργού προς και από το «σημείο μηδέν» θα έχει σχηματίσει ένα «κορδόνι ασφαλείας» με όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτει και με την ανάπτυξη 7.000 αστυνομικών, διμοιριών ΜΑΤ κλπ, σε μία μεγάλη περίμετρο η οποία ωστόσο εφάπτεται της Πανεπιστημιούπολης η οποία τελεί ήδη υπό κατάληψη.

Από τις 15:00 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις μεγάλες παράλληλες αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες όλες καταλήγουν στον χώρο της Έκθεσης. Η παραλιακή αρτηρία (Λεωφόρος Νίκης), η Τσιμισκή, η Εγνατία και η Αγίου Δημητρίου.

Κατόπιν όλων αυτών, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την γνωστή και παραδοσιακή βόλτα στους εκθεσιακούς χώρους της Δ.Ε.Θ. και θα περιοριστεί μόνον στην καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 του Σαββάτου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog