Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η παρολίγον τελευταία συναυλία των Active Member

- Advertisement -

Οι “Πυξ Λαξ” ήταν αυτοί που διαφήμιζαν το Σάββατο την τελευταία συναυλία τους, ωστόσο οι “Active Member” -έστω και ξαφνικά- ήταν αυτοί που παραλίγο να ανέβαιναν για τελευταία φορά στη σκηνή. Κι όλα αυτά για ένα κουτάκι μπύρας…
“Πιστοί” του low-bap, φίλοι της ραπ μουσικής και θαυμαστές του συγκροτήματος από το Πέραμα, είχαν συρρεύσει στο θέατρο “Πέτρας” στην Πετρούπολη, όπου έγιναν μάρτυρες μιας ασυνήθιστης σκηνής.

Κι ενώ οι Active Memver είχαν αρχίσει να “φορτσάρουν” συνδυάζοντας τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο Στων Βουβών της Εσχατιά” με παλιά τους κομμάτια που έφτασαν μέχρι και το… κλασσικό “Άκου Μάνα”, όταν ξαφνικά η μουσική έκλεισε, τα φώτα έσβησαν κι ο Μιχάλης Μυτακίδης (BD Foxmoor) σκοτείνιασε.

Ένα κουτάκι μπύρα είχε εκτοξευτεί στο μέρος του από την αρένα και συγκεκριμένα το σημείο όπου οι πιο εκδηλωτικοί του ακροατηρίου είχαν ανάψει καπνογόνα κι είχαν πετάξει άδεια μπουκάλια νερού ή μπύρας ο ένας στον άλλον. Ένα από αυτά έφτασε ως τη σκηνή.

Φανερά εκνευρισμένος ο τραγουδιστής (μεταξύ άλλων) του συγκροτήματος μες στα σκοτάδια και χωρίς μικρόφωνο έσπασε την αθόρυβη αμηχανία επαναλαμβάνοντας: “Ποιος πέταξε μπύρα”. Στη συνέχεια έκανε νόημα στα υπόλοιπα μέλη των “Active Member” να κατέβουν από τη σκηνή, ενώ ο ίδιος κατέβηκε γρήγορα τα σκαλιά.

Μέτα από λίγη ώρα ο BD Foxmoor, που είχε αφιερώσει αρχικά τη συναυλία σε αυτούς που έκλεισαν τους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ το Σάββατο, πήρε το μικρόφωνο.

“Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι ότι χειρότερο μου έχει συμβεί από τη σκηνή” είπε εν μέσω κραυγών που του ζητούσαν να ξεχάσει το περιστατικό.

Είπε 2-3 ακόμη τραγούδια, αλλά φαινόταν ότι κάτι τον ενοχλούσε. Ξανασταμάτησε τη μουσική και συνέχισε τον μονόλογο του. “Τόση ώρα τραγουδάω μηχανικά. Αλλά τώρα που είπαμε αυτά τα παλιά τραγούδια, που τα αγαπάω πολύ, αναρωτήθηκα τι είναι αυτά που κάνω… Παλιά δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσω πίσω, αλλά τώρα το σκέφτηκα καλά. Έχετε πληρώσει για την πάρτη μας και για αυτό όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά θα μείνουμε και παραπάνω. Σήμερα θα τη βγάλουμε τη νύχτα. Αλλά θα είναι η τελευταία φορά που θα μας δείτε στη σκηνή. Έτσι κάνουν οι άντρες”.

Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος είναι το “πίσω δεν γυρνάω”. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά κομμάτια μετά από αυτό πριν η μουσική σταματήσει για τρίτη φορά. “Ήρθε να μου ζητήσει συγγνώμη αυτός που πέταξε τη μπύρα” μετέφερε στο κοινό και έστρεψε το βλέμμα του σε έναν 30άρη, που ανέβηκε στη σκηνή.

Μικρόφωνο δεν υπήρχε κοντά, αλλά μετά από λίγη ώρα ο… άνθρωπος που παραλίγο να σταματήσει τις συναυλίες των “Active Member” αγκάλιασε τον Μιχάλη Μυτακίδη και εκείνος με τη σειρά του στράφηκε στο κοινό. “Κοίτα να δεις τι πάθαμε σήμερα. Τον ξέρω 15 χρόνια αυτόν τον μαλ…”

“Πες μου χρόνια πολλά σήμερα θλίψη μου γιορτάζω

το πικρό μου το χαμόγελο καθρέφτη τώρα αλλάζω

σκύλα ζωή σε έμαθα πια γι’ αυτό γουστάρω που γερνάω

και πίσω δεν γυρνάω”.

Οι Active Member -ευτυχώς- γύρισαν πίσω…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog