Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο χαράτσι στα ακίνητα

- Advertisement -

Την επιβολή ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία
που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με στόχο την κάλυψη της υστέρησης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ έναντι των δημοσιονομικών στόχων, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Η είσπραξη του τέλους, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, θα γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ θα έχει διετή διάρκεια.
Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε ακόμη ομόφωνα η ταχύτερη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Το προσχέδιο θα κατατεθεί στις 3 Οκτωβρίου, με στόχο ο προϋπολογισμός να ψηφιστεί πριν από τις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα εισαχθεί ταυτόχρονα προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα.
Επιπλέον, αποφασίστηκε να κοπεί ένας μηνιαίος μισθός από όλους τους αιρετούς και μετακλητούς υπαλλήλους.
Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε παράλληλα ότι θα καλέσει τον εφοπλιστικό κόσμο προκειμένου να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα μετάσχει στην εθνική δημοσιονομική προσπάθεια με πρακτικό τρόπο.
Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή των υποχρεώσεών μας έναντι των εταίρων μας, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το υπουργικό συμβούλιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρωζώνη, στην παγκόσμια αγορά».
Όπως είπε, η έλλειψη ολοκληρωμένων θεσμών είναι το μεγάλο πρόβλημα ευρωζώνης που διαθέτει την ισχύ του κοινού νομίσματος αλλά δεν συνοδεύεται από την ανάλογη θεσμική και πολιτική υποστήριξη.
Επανέλαβε ότι η αναχώρηση των επικεφαλής της τρόικας ήταν απολύτως προγραμματισμένη και συμφωνημένη και σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι η στάση ορισμένων σημαντικών κρατών μελών της ευρωζώνης.
«Δεν θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας το πρόσχημα για εξελίξεις που δεν μας αφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog