Είναι αξιέπαινη η αποφασιστικότητα μερικών ατόμων τα οποία προσπαθούν να πειραματίζονται και να εφευρίσκουν χρήσιμα πράγματα για να μας αλλάξουν τη ζωή…


«Ιατρικός καθρέφτης»

Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την εφεύρεση είναι ο Ming Zher Poh από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Το software είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να «συλλαμβάνει» τις αντανακλάσεις ενός προσώπου και να ψάξουν για ζωτικά σημάδια τα οποία συνδέονται με την καρδιά.
«Print Brush»

Ο Σουηδός Alex Breton χρειάστηκε 11 χρόνια για να το τελειοποιήσει. Αυτή η συσκευή χωράει στην παλάμη σας, συνδέεται με τον υπολογιστή σας και εκτυπώνει φωτογραφίες σε σχεδόν κάθε επιφάνεια! (χαρτί, ξύλο, πλαστικό, ύφασμα)
«Martin Jet Pack»

Ο Glenn Martin έφτιαξε αυτό το jet pack για ταξιδάκια χωρίς… εισιτήριο. Η συσκευή δεν είναι ακόμα τελειοποιημένη και αναμένεται μέσα στη χρονιά.
«Τρισδιάστατη τηλεόραση χωρίς 3D γυαλιά»

Φανταστείτε πως νιώθει κάποιος όταν βλέπει τρισδιάστατη ταινία χωρία τα ενοχλητικά γυαλιά στα μάτια του. Χάρη στην Toshiba τα γυαλιά αυτά αποτελούν παρελθόν και σίγουρα δημιουργήθηκαν πλέον νέα στάνταρτς για τα μετέπειτα μοντέλα τηλεοράσεων.
«Αμάξι χωρίς οδηγό»

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό πιστώνεται στη Google. Η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα ειδικά σχεδιασμένο Toyota Prius για αυτή τη φοβερή εφεύρεση. Ο αισθητήρας στην οροφή του οχήματος χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και καταλαβαίνει τις κινήσεις των γύρω αμαξιών και αναλόγως αντιδρά.