Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Λίγο πριν το… rendez-vous (Ελλάδα – Γεωργία 18:00 ΕΤ1)

- Advertisement -

Να αφήσει πίσω της το άσχημο σαββατόβραδο απέναντι στη Ρωσία και να «ζεσταθεί» με μία νίκη εν όψει του προημιτελικού της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία θέλει απόψε η Εθνική κόντρα στη Γεωργία (18:00, ΕΤ1)…

Διαδικαστικού χαρακτήρα το ματς, ωστόσο οι διεθνείς θέλουν να αποδείξουν πως η τελευταία ήττα ήταν απλώς μία κακιά στιγμή.

Ας μιλήσουμε ειλικρινά: το μυαλό όλων στην Εθνική ταξιδεύει ήδη στον προημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία. Το ματς, δηλαδή, που θα κρίνει αν η ανανεωμένη ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα στο Βίλνιους μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Πριν από αυτό όμως, το καθήκον… επιτάσσει νίκη επί της Γεωργίας. Το ματς είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αφού η μεν Ελλάδα είναι δεδομένα τρίτη, η δε Γεωργία σίγουρα τελευταία και αποκλεισμένη, ενώ θα στερηθεί και πάλι τις υπηρεσίες των τραυματιών Ζάζα Πατσούλια και Γκεόργκε Τσιντζάντζε. Ωστόσο και για τον επιπλέον λόγο πως προηγήθηκε η κακή εμφάνιση απέναντι στη Ρωσία, το κίνητρο είναι υψηλό. Νίκη, καλή εμφάνιση και αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού (γιατί όλοι είναι απαραίτητοι) είναι τα τρία ζητούμενα για τον Ηλία Ζούρο και τους συνεργάτες του.

Το τεχνικό τιμ προετοίμασε το ματς με τη Γεωργία, αλλά ήδη «μελετά» ενδελεχώς τη Γαλλία. Ο Δημήτρης Πρίφτης παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση των «τρικολόρ» με την Ισπανία. Συμπεράσματα δεν έβγαλε πολλά, αφού ο Βενσάν Κολέ προτίμησε να δώσει ανάσες στον Τόνι Πάρκερ και τον Γιοακίμ Νοά, ωστόσο το… φακέλωμα των αντιπάλων περιλαμβάνει όλα τους τα ματς στη διοργάνωση. Μπορεί δημοσίως να μην το λένε, αλλά αν όχι όλοι, οι περισσότεροι στις τάξεις της Εθνικής ψήφιζαν «δαγκωτό» Γαλλία για αντίπαλο στα προημιτελικά και όχι Ισπανία, που πέραν της τεράστιας ποιότητάς της, (κακά τα ψέματα) μας έχει πάρει τον αέρα. Αυτόν, αντίθετα, τον έχουμε πάρει εμείς από τους Γάλλους, που εντυπωσίασαν στα φιλικά προετοιμασίας και στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Αλλά που δεν είναι σε καμία περίπτωση ανίκητοι. Για να νικηθούν, ωστόσο, θα χρειαστεί η ελληνική ομάδα να αποδώσει στο μέγιστο για περισσότερα από 20-25 λεπτά.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει δύο τελικούς. Στις 15:30 η Σλοβενία αναμετράται με τη Φινλανδία, με το νικητή να παίρνει την πρόκριση ως τέταρτος αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη στις 18:00 την Ισπανία και τον ηττημένο να παίρνει το… αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα. Στις 21:00 η Ρωσία αντιμετωπίζει τα Σκόπια με έπαθλο την πρώτη θέση του έκτου ομίλου, που οδηγεί σε μονομαχία στους «8» με τη Σερβία την Πέμπτη στις 21:00, ενώ για τον ηττημένο τη συνάντηση με την οικοδέσποινα Λιθουανία την Τετάρτη στις 21:00. Παρεμπιπτόντως, ο Τόντορ Γκετσέφσκι αναμένεται να αγωνιστεί, παρότι υπέστη ένα μικρό κάταγμα στον αριστερό καρπό κι ένα ράγισμα στον δεξιό αγκώνα.

* Ελλάδα και Γεωργία έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν, με την Εθνική να μετρά ισάριθμες νίκες. Τις δύο για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 1997 και μία σε φιλικό αγώνα.

28/2/1996 (Αθήνα-Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 1997) 100-66
26/8/2005 (Μπράουνσβαϊγκ-Φιλικό) 82-71
26/2/1997 (Τιφλίδα-Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 1997) 65-61

sportfm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog