Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκικές φρεγάτες σαλπάρουν για την Α. Μεσόγειο

- Advertisement -

Πλησιάζει η ώρα του «θερμού» επεισοδίου Τουρκίας-Ισραήλ, με τη διαταγή που εδόθη από το τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού να αποπλεύσουν τρεις φρεγάτες από τον ναύσταθμο Ακσάζ, με προορισμό τα διεθνή ύδατα μεταξύ Ισραήλ, Γάζας και Κύπρου…
Με τίτλο «Dog fight στη Μεσόγειο», η τουρκική εφημερίδα «Sabah» αναφέρει πως «στόχος των φρεγατών είναι η εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου».

Παράλληλα, προσθέτει πως θα εφαρμοστεί «παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ επέμβει σε κάποιο πλοίο που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ, θα παρέμβει ο τουρκικός στόλος».

Συγκρίνοντας την κατάσταση με τις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «έτσι οι κινήσεις που γίνονται σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με την Ελλάδα θα γίνουν και με πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο τουρκικός Τύπος έχει ήδη αρχίσει να προβάλλει το ισοζύγιο των δυνάμεων Ισραήλ-Τουρκίας:

– ο τουρκικός στόλος διαθέτει 17 φρεγάτες, 6 κορβέτες και 14 υποβρύχια.

– το Ισραήλ διαθέτει μόνο 13 πυραυλακάτους και 3 υποβρύχια.

Ωστόσο, αναφέρουν πως το Ισραήλ διαθέτει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους, ακόμη και πλοία από απόσταση 300 χιλιομέτρων.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ισραηλινος μεγαλοεπιχειρηματιας, της Αμερικης οταν τον καλει η πατριδα του, εγκαταλειπει τα παντα, την οικογενεια του, τις επιχειρησεις του και πηγαινει να πεθανει για την πατριδα του. Γνησιος πατριωτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog