Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιουχαρίσματα με το πρώτο κουδούνι για την Άννα Διαμαντοπούλου

- Advertisement -

Η Υπουργός Παιδείας βρέθηκε σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής για τον καθιερωμένο αγιασμό της πρώτης μέρας της σχολικής χρονιάς και αποδοκιμάστηκε έντονα από τους ίδιους τους μαθητές…

Πρώτο κουδούνι σήμερα Δευτέρα για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το πρόβλημα με τις ελλείψεις των βιβλίων, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογηθεί η αποστολή των dvd, τα οποία περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων που θα μπορούν με μία απλή κίνηση στον υπολογιστή τους να “κατεβάσουν” οι μαθητές, ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.

Γιούχαραν την υπουργό Παιδείας

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ωστόσο δεν φάνηκε να γίνεται επιθυμητή από μαθητές, γονείς και δασκάλους.

Κατά τη διάρκεια της άφιξης της στο χώρο του σχολείου η υπουργός έγινε δεκτή από τους γονείς με αποδοκιμασίες και συνθήματα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Στον απόηχο της φραστικής επίθεσης, η υπουργός δήλωσε: “Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους και τους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους. Πάνω από όλα, όμως, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα παιδιά μας, το χαμόγελό τους και η αισιοδοξία.

Σήμερα είναι σημαντικό ότι οι εκπαιδευτικοί –δάσκαλοι και καθηγητές- είναι στις τάξεις τους.

Όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, ανακοινώσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων: Υπουργείο, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και φορείς με τον καλύτερο τρόπο, με τη χρησιμοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, που είναι στη διάθεση όλων των παιδιών, με την υποστήριξη πρόσθετου διδακτικού υλικού και την αλληλεγγύη του μαθητή και του δασκάλου, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και μια όμορφη σχολική χρονιά”.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύονται κάθε είδους πολιτικές συζητήσεις και ομιλίες στα σχολεία(!!!)ακόμα κι από τους συνδικαλιστικούς συλλόγους των εκπαιδευτικών.

    Το υπουργείο ξέθαψε μια εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ από το 1985 -πάλι επί ΠΑΣΟΚ-,με την οποία ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι ”απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα”!!

    Απαγορεύεται δηλαδή ακόμη και η συνδικαλιστική ενημέρωση από μια ΕΛΜΕ ή ένα Διδασκαλικό Σύλλογο προς τα μέλη του.

    και εις ανώτερα!!!

    κατά τα άλλα είναι ελεύθερη η διακίνηση ιδεών.

    κάτω η χούντα ρεέεεεεεεε…

  2. Όσο πιο σύντομα καταλάβουμε οι έλληνες οτι ζούμε την χειροτερη δικτατορία όλων των εποχών, ίσως τότε να υπάρξει και ελπίδα αντίδρασης..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog