Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Power Balance: Το βραχιόλι που δίνει ισορρόπια. Μύθος ή πραγματικότητα

- Advertisement -

Ο κατάλογος των προϊόντων που εμπορεύονται αέρα κοπανιστό και υπόσχονται τα πιο εξωφρενικά πράγματα μεγαλώνει διαρκώς στον τομέα της υγείας. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Μία τεράστια απάτη αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες στην Αυστραλία. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και….

Καταναλωτή (αντίστοιχο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή) διέταξε την εταιρεία Power Balance να σταματήσει τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τα βραχιόλια τα οποία πουλά και τα οποία συνήθως απευθύνονταν σε άτομα κοντά στο χώρο του αθλητισμού.

Τα βραχιόλια αυτά έχουν γίνει αρκετά διάσημα σε πολλές χώρες του κόσμου. Η παραγωγός εταιρεία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πώς:

Στην διαφήμιση των Power Balance βραχιολιών ισχυριζόμασταν πως βελτιώνουν τη δύναμη, τη ισορροπία και την ευλυγισία.

Παραδεχόμαστε πως δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη που να στηρίζει τους ισχυρισμούς μας και πως δημιουργήσαμε μία παραπλανητική διαφήμιση παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις.

Αν νιώθετε ότι έχετε παραπλανηθεί από τις διαφημίσεις μας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη και να προσφέρουμε πλήρη αποζημίωση.

Για να πάρετε μία πλήρη αποζημίωση παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας www.powerbalance.com.au ή καλέστε μας στο 1800 733 436 .“ 

Ως αποτέλεσμα των παραπλανητικών διαφημίσεων η Power Balance εξαναγκάστηκε να κάνει τις εξής κινήσεις στην αγορά της Αυστραλίας:

– Αφαίρεση των παραπλανητικών ισχυρισμών στον ιστότοπο και στα προϊόντα της

– Να δημοσιεύσει την ομολογία πως διατύπωσε αναπόδεικτους ισχυρισμούς

– Να αποζημιώσει όσους πελάτες της το επιθυμούν

– Να αφαιρέσει τη φράση “Τεχνολογία Επιδόσεων” από τα προϊόντα της

Το κομποσκοίνι του fitness είχε άδοξο τέλος. Τώρα που η απάτη αποκαλύφθηκε στην Αυστραλία, μένει να δούμε πότε οι Έλληνες καταναλωτές θα προστατευτούν από παρόμοια φαινόμενα.

metavolismos.com

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. KALA OLA AYTA ALLA I EPISTHMH EINAI ARKETA PISW OPOTE POLLA PRAGMATA MENOYN ANEKSIGHTA OPWS TA MAGNITAKIA GIA EKSIKONOMISI KAYSIMOY, TO OZONISMENO NERO KTL TPT APO OLA AYTA DEN TO DEXETE I EPISTIMH ! ARA LOIPON MENEI O POLEMOS TON SYMFERONTWN !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog