Περίπου 3.500 υπάλληλοι σε 151 φορείς του Δημοσίου περνούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εντός 15ημέρου. Ποια είναι τα κριτήρια, ποιους αφορά η πρώτη και ποιους η δεύτερη φάση της ρύθμισης…

Με κριτήρια τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, την ηλικία συνταξιοδότησης και τα χαμηλά τυπικά προσόντα, μία πρώτη “φουρνιά” 3.500 υπαλλήλων από τους συνολικά 35.000 εργαζομένους των 151 φορέων που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, θα αμείβονται με το 60% της αμοιβής τους, για ένα διάστημα 12 μηνών.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, το 10% του συνόλου των υπαλλήλων θα τεθούν σε εφεδρεία σε πρώτη φάση.

Εάν και μετά την ολοκλήρωσή της, δε συμπληρωθεί το ποσοστό αυτό, τότε οι δημόσιοι φορείς θα εξετάσουν τα επόμενα τρία κριτήρια επολιγής που κατά προτεραιότητα είναι: εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζόμενοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.

Σε δεύτερη φάση, οι φορείς που απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζόμενους, μετά τη μείωση του προσωπικού που θα έχει τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των λοιπών υπαλλήλων, εντός δύο μηνών.

Η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ιδιωτικής εταιρείας αξιολόγησης, που θα πρέπει να έχει προσλάβει ο φορέας (μέχρι τον Οκτώβριο) και θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το τελικό πόρισμα αξιολόγησης, βάσει του οποίου το πλεονάζον προσωπικό θα περάσει και αυτό σε εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η “Καθημερινή”, εντός των επόμενων ημερών, θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία.

Μεταξύ των πρώτων φορέων που καλούνται να θέσουν υπαλλήλους σε εφεδρεία, είναι η Helexpo, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΘ, ΕΡΤ, ΑΠΕ, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και άλλοι.