Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καθιερώνεται βραβείο Ελληνοτουρκικής φιλίας

- Advertisement -

Η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), προχώρησε στην θέσπιση ετήσιου βραβείου που θα απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομα ή δραστηριότητες που συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας…


Το εν λόγω βραβείο προτάθηκε από τον καθηγητή Εσέρ Καρακάς, του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος αποτελεί μέλος του Συμβουλίου.
Ακόμη αποφασίστηκε να διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα διάλεξη από προσωπικότητα της Τουρκίας με διεθνή ακτινοβολία.

Επιπλέον, καθιερώνεται σε ετήσια βάση η «Συνάντησης της Μάλτας» που έλαβε χώρα φέτος τον Ιούλιο στην Βαλέτα με θέμα «Η κρίση χρέους κρατών της Ευρωζώνης και η μετεξέλιξη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μάλιστα, αφορμή να επισκεφτούν τη χώρα μας σημαντικές προσωπικότητες από τις 12 χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα 55 Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα από όλο τον κόσμο, έγιναν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του EPLO.
Ο διεθνής αυτός Οργανισμός έχει ως έδρα του την Αθήνα και διευθυντή, τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σπυρίδωνα Φλογαϊτη.
Ανάμεσά τους ο Συνταγματικός Δικαστής και πρώην Υπουργός της Ιταλίας καθηγητής Σαμπίνο Κασέζε, ο Λόρδος Δικαστής της Αγγλίας και Ουαλίας σερ Στέφεν Σέντλεϊ, ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας καθηγητής Μάικλ Φρέντο, ο Πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας Ζαν-Μαρκ Σοβέ, κ.ά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog